• Twee dames bestuderen één van vier plannen voor Sluiseiland.
• Twee dames bestuderen één van vier plannen voor Sluiseiland. Foto:

Wat is mooiste plan voor Sluiseiland?

vianen • Inwoners van Vianen kunnen vanaf donderdag tot volgende week vrijdagmiddag 16 juni stemmen op één van de vier ingediende plannen voor de ontwikkeling van inbreidingslocatie Sluiseiland.

De maquettes en presentatieborden staan momenteel opgesteld in de kapel van het stadhuis. De vier partijen zijn overgebleven na een eerdere strenge selectieprocedure.

De plannen selectiecommissie beoordeeld op ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, proces en bieding. De stem van de bevolking van Vianen telt voor 20 procent mee in de uiteindelijke afweging.

Er was de afgelopen twee dagen al flink wat belangstelling de presentatie vier plannen. De projectontwikkelaars -die overigens niet bekend zijn gemaakt- proberen de bewoners met wervende teksten te lokken. Rond de presentatieborden en de maquettes ontstonden leuke gesprekken. Het is voor de eerste keer dat de bevolking mee mag beslissen over uitbreidingsplan van een stedelijk gebied.

Bestemmingsplan

Gelijktijdig met de presentatie van de plannen is ook de procedure voor het bestemmingsplan Sluiseiland gestart. De afgelopen periode zijn de benodigde onderzoeken uitgevoerd en is een eerste versie van het voorontwerp gepresenteerd.

Het ontwerp bestemmingsplan zal naar verwachting in september/oktober 2017 ter goedkeuring worden aangeboden aan de gemeenteraad. Verantwoordelijk wethouder is Marcel Verweij.