Eerste huurwoningen Hoef en Haag af

vianen • Afgelopen maand zijn de eerste 36 huurwoningen in Hoef en Haag opgeleverd. LEKSTEDEwonen vierde dit vorige week dinsdag met een feestelijk ontbijt voor bewoners en genodigden.

"Een bijzondere mijlpaal, in meerdere opzichten, de oplevering van de eerste 36 huurwoningen van LEKSTEDEwonen in Hoef en Haag", aldus Ed de Groot van de woningcorporatie. Met gepaste trots ontving hij bewoners en genodigden tijdens een feestelijk ontbijt in het nieuwste dorp van
Nederland. "Het gemeentebestuur van Vianen heeft een uiterste krachtinspanning geleverd om in zo'n korte periode van een agrarisch gebied een woningbouwlocatie te maken. De uitbreiding met zo'n prachtige woonwijk is hard nodig in de provincie Utrecht, omdat we in een gespannen woningmarkt met veel vraag opereren. Met de oplevering van deze woningen heeft LEKSTEDEwonen nu al tien procent van de afgesproken bouwproductie van huurwoningen gerealiseerd."

LEKSTEDEwonen ontving de bewoners en genodigden vorige week dinsdag met een feestelijk ontbijt in Hoef en Haag. Na korte toespraken van De Groot en wethouder André Landwehr vond een officiële handeling plaats. Pieter Perry, projectleider namens gemeente Vianen, onthulde samen met waarnemend gemeentesecretaris Wybrand Boersma en De Groot een plaquette in de zijgevel van Lekstraat 90. Aansluitend was er gelegenheid om na te praten, verder te ontbijten en uiteraard enkele woningen van binnen te bekijken.

In het nieuwe dorp aan de Lek worden de komende vijftien jaar in totaal 1.800 woningen gerealiseerd, waarvan 360 sociale huurwoningen. Inmiddels zijn er al meer dan honderd woningen opgeleverd (huur en koop). Dit najaar start LEKSTEDEwonen in het dorpshart met de bouw van 37 eengezinswoningen en in 2018 met de bouw van 22 huurappartementen. Ook onderzoekt LEKSTEDEwonen de mogelijkheden om een aanbod voor middeninkomens te realiseren, met huurprijzen tussen 710 en 900 euro per maand.

q www.lekstedewonen.nl