Voorlopig ontwerp Voorstraat

vianen • Het voorlopige ontwerp voor de herinrichting van de Voorstraat is vanaf woensdag 7 juni op de website van gemeente Vianen te vinden. Via een reactieformulier kunnen bewoners hun reactie geven. Het Viaanse college van b en w presenteert de plannen vanavond (dinsdag 6 juni).

De gemeenteraad stelde in februari al een zogenaamd 'programma van eisen' voor de herinrichting van de Voorstraat vast. Dit document omvat de eisen en wensen voor het uiteindelijke herinrichtingsontwerp en is tot stand gekomen in samenspraak tussen gemeente, ondernemers en inwoners. Het geheel vormt de basis voor het ontwerp voor de herinrichting van de Voorstraat. Het is de bedoeling dat de straat volgend jaar voorjaar aangepakt wordt.

De Voorstraat moet op de schop, want de gemeente wil de belevingswaarde van de historische binnenstad vergroten. Tijdens de informatiebijeenkomst van vanavond in het Stadhuis lanceert het college het voorlopige ontwerp voor deze ingreep. Bewoners die er dinsdagavond niet bij kunnen zijn, kunnen vanaf woensdag 7 juni de plannen online inzien en hierop reageren. De reactietermijn loopt tot dinsdag 4 juli. Na deze datum worden alle reacties beoordeeld en getoetst op wenselijkheid en haalbaarheid. De gemeenteraad hakt in het najaar de knoop door over het definitieve ontwerp.

q www.vianen.nl/voorstraat