1e Dag Nationale Sleepbootdagen Vianen 2017
1e Dag Nationale Sleepbootdagen Vianen 2017 Foto: Nico van Ganzewinkel

fotoreportage nationale sleepbootdagen

vianen • De elfde editie van de Nationale Sleepbootdagen in Vianen gaat de boeken in als één van de zonnigste en warmste tot nu toe. Duizenden mensen bezochten het evenement.

De Sleepbootdagen werden dit jaar niet geopend door de burgemeester, maar de organisatie wist commissaris van de Koning Willibrord van Beek te strikken. Na de officiële opening op het vlaggenschip van het evenement, de ijsbreker Christiaan Brunings, ging hij ook nog langs Stedelijk Museum Vianen om daar de tentoonstelling '1.000 jaar riviervaart op de Lek' te openen. Deze expositie met onder meer schilderijen van kunstenaar Cees van Hal is nog tot en met zondag 20 augustus te zien, voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van nautische taferelen.

Tijdens de verlichte avondvaart op vrijdagavond kreeg Spes de titel Sleepboot van het Jaar en Stoffel werd Opduwer van het Jaar. Er was deze avond ook muziek van zeemanskoor Bravour uit Woerden en dweilorkest Kleintje Pils. Met de komst van Kleintje Pils kwam een langgekoesterde droom van voorzitter Anné Middendorp uit.

De Nationale Sleepbootdagen werd zoals ieder jaar zaterdag afgesloten met het drukbezochte Captain's Dinner voor de sleepbooteigenaren.

Fotograaf Nico van Ganzewinkel maakte tijdens de Nationale Sleepbootdagen tientallen foto's van alle activiteiten. Deze zijn allemaal te vinden op onze website: www.hetkontakt.nl/vianen.