• Esther Nelemans in actie in haar single.
• Esther Nelemans in actie in haar single. Foto: Peter Verbeek

Winst voor vrouwenteam LTV Vianen

vianen • Op de slotdag van de tenniscompetitie wonnen de vrouwen van LTV Vianen op tennispark De Bult met 4-2 van De IJpelaar.

De Bredase tegenstander, die één plaatsje lager geklasseerd stond dan de thuisclub, was met een onvolledig team afgereisd. Zodoende moest de vierde single en een dubbelspel worden ingeleverd, zodat Vianen begon met een 2-0 voorsprong zonder dat er nog een bal was geslagen.

Annemieke Geuze kwam de hele wedstrijd niet in haar spel. Na verlies van de eerste set met 2-6 ging het iets beter, maar niet goed genoeg om er nog een derde set uit te slepen (5-7): 2-1. Na de zure nederlaag van de week ervoor begon Esther Nelemans gedreven aan haar partij. Met vloeiend en dwingend spel zette ze haar opponente dusdanig onder druk dat die grossierde in fouten. Nelemans won afgetekend met twee keer 6-2: 3-1.

Energie

Denise Schellen moest voor haar partij lang op de baan staan. Ze kwam goed terug van een 1-4 achterstand, maar verloor daarna de twee beslissende games: 4-6. Mede door winst van een game die liefst 20 minuten duurde, won ze de tweede set. Dat had haar echter zó veel energie gekost dat de warmte haar te veel werd (1-6): 3-2. In de dubbel zaten Jorien Elbertsen en Patricia Ouwendijk meteen lekker in de wedstrijd en met 6-1 was de openingsset snel gespeeld. Het Bredase duo bood daarna wat meer tegenstand en kwam met 3-5 voor. Uiteindelijk draaide het uit op een tiebreak, die overtuigend door het thuisteam werd gewonnen: 4-2.