Duits & Lauret in de prijzen op PINT

everdingen • Tijdens het zevende PINT Utrechtse Bierbrouwersfestival is de winterstout van brouwerij Duits & Lauret uitgeroepen tot meest gewaardeerde bier van de provincie.

Een deskundige jury van internationale biersommelliers onder leiding van biergoeroe Derek Walsh kozen uit het aanbod van ruim dertig aanwezige Utrechtse brouwers het bier gebrouwen in Fort Everdingen als winnaar. Het is de eerste keer dat een brouwerij deze prijs voor de tweede keer wint. In 2012 werd de stout ook al op dit festival bekroond. Verder was het opmerkelijk dat een bier met de veelzeggende naam winterstout deze prijs won onder tropische weersomstandigheden.

De prijs werd uitgereikt door Tomas Schröen (De Bierverteller). Vlak voor de uitreiking presenteerde Schröen zijn bier, Sterk Water. Een samenwerkingsbrouwsel van zeven Utrechtse brouwers (brouwerij Maximus, Oproer, VandeStreekBier, De Kromme Haring, Duits & Lauret, CEAUX en brouwerij Hommeles plus ontwerper Leffe Goldstein en het team van DeBierverteller). De opbrengst van dit bier gaat naar Support Casper. Deze organisatie doet onderzoek naar alvleesklierkanker. Een ziekte waar Tomas ook aan lijdt.

Duits & Lauret heeft in 2015 haar intrek genomen in Fort Everdingen. Daar heeft het naast een brouwerij ook een proeflokaal waar mensen de brouwsels van Duits & Lauret kunnen proeven.