• SC Everstein was veel te sterk voor Rimboe en stelde het derdeklasserschap veilig. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein maakt gehakt van Rimboe

everdingen • De hitte was zaterdag voor SC Everstein een grotere tegenstander dan Rimboe. Na de 0-3 zege van een week eerder was de verwachting dat de return een formaliteit zou zijn. Dat werd het ook, want na een 4-2 ruststand werd het uiteindelijk 9-3.

Daardoor verlengde de thuisclub zijn verblijf in de derde klasse. Everstein trad in precies dezelfde basisformatie aan als een week eerder. Het verschil met toen was echter groot. De roodwitten waren er nu op uit een vroege beslissing te forceren en namen Rimboe meteen in de houdgreep.

Binnen twee minuten miste Robbie de Roos twee behoorlijke kansen, terwijl hij zes minuten later een nóg riantere mogelijkheid aan zich voorbij liet gaan. Dat was echter niet meer dan uitstel van executie, want een minuut later viel de bal perfect voor de voeten van Simon van Zante: 1-0.

Ramadan

Los van de uitslag van de heenwedstrijd was Rimboe bij voorbaat kansloos. Uitgerekend op deze bloedhete zaterdag was de ramadan begonnen, en met negen belijdende moslims in de gelederen betekende dat een enorme aanslag op de fysieke kwaliteiten. Daarbij kwam dat er ook nog eens op het broeierige kunstgras werd gespeeld. Op rechts was Guillermo Ooft een plaag voor zijn directe tegenstander Gurkan Dursun. In de zeventiende minuut was hij hem weer eens te snel af en zijn voorzet werd door Davey Diks afgerond: 2-0. In de tegenaanval werd doelman Ricardo de Keijzer echter verrast door een schot uit de tweede lijn dat van richting werd veranderd: 2-1. Rimboe gaf in die fase meer tegengas dan SC Everstein had verwacht. Met name de linkerspits had aardige acties in huis, en met een kopbal in de verre hoek bracht hij zijn elftal zelfs op 2-2. Door treffers van Rick Fierens en Ooft stelde de thuisclub echter nog voor de thee orde op zaken: 4-2.

Scherpte

In de tweede helft hield het overwicht van SC Everstein aan, maar het mankeerde aanvankelijk aan voldoende scherpte bij het afronden. In de tiende minuut gaf Nader Mechichi een fraai steekpassje op de ingevallen Yently Lemmer die er 5-2 van maakte. Niet veel later belastte Van Zante zich met de uitvoering van een vrije trap van de linkerflank en met veel gevoel draaide hij de bal bij de tweede paal rechtstreeks achter keeper Ugur Caliskan: 6-2. Nadat De Roos en Erik Berghoeff de tussenstand pal voor de drinkpauze naar 8-2 hadden getild, geloofde de thuisclub het wel.

Rimboe, een heel sportieve ploeg, deed er ondanks zijn beperkingen alles aan om het seizoen op een waardige manier af te sluiten. Nadat De Roos er 9-2 van had gemaakt, bepaalden de gasten de eindstand met een geplaatst schot op 9-3.