Fietstraining in Viaanse Stadhuis

vianen • Gemeente Vianen organiseert samen met provincie Utrecht en de Fietsersbond een fietsveiligheidstraining voor senioren op donderdag 15 juni.

Deelnemers krijgen een opfriscursus qua verkeerskennis en daarnaast veel praktische tips om zo lang en zo veilig mogelijk te blijven fietsen. Deelnemers moeten hun eigen fiets - ook elektrische fietsen zijn welkom - meenemen naar de cursus, deze wordt ook nog gecontroleerd.

Belangstellenden kunnen ook nog één van de aanwezige e-bikes uitproberen, als ze dat willen. Cursisten krijgen ook een gymles van een beweegdocente. Rond 12:30 uur is er een lunch. Daarna oefenen de deelnemers hun fietsvaardigheid op een parcours en volgt er een korte fietstocht door Vianen en omgeving.

Training

De training vindt plaats in het Stadhuis van Vianen. Deelnemers moeten 7,50 euro betalen. Dit is inclusief informatiemap, koffie of thee en de lunch. Aanmelden voor de fietsveiligheidstraining kan via de onderstaande website of door een mail te sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (onder vermelding van 'aanmelding fietsveiligheidstraining Vianen 15 juni'). Deelnemers moeten in de mail naast naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook vermelden of ze met een normale fiets of e-bike komen of ze WA verzekerd zijn.

Met de voorlichting en de tips op de fietsveiligheidstraining hopen de gemeente Vianen, de provincie Utrecht en de Fietsersbond eraan bij te dragen dat de senioren in de provincie Utrecht nog lang en op een veilige en prettige manier blijven fietsen.

q fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen