• Kinderen op jacht naar handtekeningen.
• Kinderen op jacht naar handtekeningen. Foto: Aangeleverd

Geslaagde clinics korfbalhelden

lexmond/vianen • Vorige week dinsdag en woensdag was het Nederlands Korfbalteam twee dagen te gast in Vianen en Lexmond voor de This is Korfball Oranjetour.

Op dinsdagavond speelde Oranje in een uitverkocht Sportcentrum Helsdingen een onderlinge selectiewedstrijd en op de woensdag werd aan meer dan 1.000 schoolkinderen een demo of clinic verzorgd. Het doel van de This is Korfbal Oranjetour is de sterk vernieuwde korfbalsport onder de aandacht te brengen in de regio. 's Avonds was er een onderlinge selectiewedstrijd, die bijna 400 toeschouwers trok. De organisatie lag in handen van wethouders Wim Mulckhuyse van Zederik en Marcel Verweij van Vianen. In de pauze werd een mooie showdans verzorgd door Sylvia's Jazz en na afloop mochten de kinderen op handtekeningenjacht.

Op woensdagmorgen gingen de Oranjespelers met de korfballeague-spelersbus bij een groot aantal scholen langs in Lexmond en Vianen. Ruim 1.000 schoolkinderen konden hierbij kennismaken met de korfbalsport. Ook was er een demo op de Viaanse Voorstraat. 's Middags waren er op de korfbalvelden van VIKO en Het Bosch ook nog uitgebreidere clinics die door ruim 200 kinderen werden bezocht.

Bondscoach Wim Scholtmeijer kijkt met een goed gevoel terug: "Het was af en toe een gekkenhuis als we op de scholen aankwamen. Mooi om te zien. We willen clubs helpen de sport te promoten in hun regio en impact te hebben. Daar profiteren we allemaal van. Wie weet levert zo'n bezoekje op den duur wel een nieuwe international op."