Brederodes 4e nederlaag

vianen • Met vier nederlagen op een rij is het seizoen voor Brederodes als een nachtkaars uitgegaan.

De thuisclub, die tegen Hardinxveld een flink overwicht had, nam in de twintigste minuut de leiding. Via de keeper en de paal verdween een vrije trap van Ivo Toxopeus over de doellijn: 1-0.

Kevin Kroeze en Robbert Bakker kregen meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar waren niet gelukkig met afwerken. Na een half uur werd Umut Takac onderuit gehaald door Tjerk Heestermans. Het slachtoffer zag zijn de strafschop half gekeerd door goalie Bastian Spriel, maar scoorde in de rebound: 1-1.

Na rust was het verval bij een aantal spelers van Brederodes erg groot. De gasten kregen een veldoverwicht, sloegen het middenveld vaak over en wisten hun aanvallers goed te bereiken. Ruim een kwartier voor tijd sloeg Hardinxveld toe door weifelend optreden in de Vianense defensie keihard af te straffen: 1-2. Dat de thuisclub daarna alles op alles zette om langszij te komen was te prijzen, maar het kwam er niet van.

SC Everstein

SC Everstein hield zich vooral voor rust goed staande tegen het jonge en goed voetballende IFC, maar legde het uiteindelijk toch af op kwaliteit. Mede door de absentie van Sander Bergshoeff, Roderick van Duinen en Nader Mechichi had interim-coach Wim Tersteeg een nieuw middenveld geformeerd. De thuisclub kreeg een drietal goede kansen waarvan er in de twintigste minuut één van werd benut. Toen werd een voorzet van Robbie de Roos ingeschoten door Walter Snoek: 1-0. Pal voor rust kwamen de gasten langszij uit een diagonale vrije trap die rechtstreeks in de kruising werd geschoten: 1-1. In het tweede bedrijf kwamen de voetballende kwaliteiten van IFC nog duidelijker aan het licht. Bij de roodwitten stond het positioneel nog wel goed, maar met vaak wilde ballen door het midden werden de spitsen niet bereikt. Op het halve uur werkt doelman Ricardo de Keijzer de bal niet afdoende weg. IFC reageerde attent en twee passes later lag de bal in het netje: 1-2. Tersteeg: "Er stonden vijf spelers op scherp, en die hebben het allemaal overleefd."

SC Everstein moet in de nacompetitie strijden voor klassenbehoud tegen RKVV Rimboe, 3e in 4C. De roodwitten beginnen zaterdag met een uitwedstrijd (aanvang 14,30 uur), en spelen de return op 27 mei op sportpark Ries van Arnhem (14.30 uur)