• Leerlingenorkest Viva Musica.
• Leerlingenorkest Viva Musica. Foto: aangeleverd

Hemelvaartsconcert in Grote Kerk

vianen • In de Grote Kerk in Vianen vindt op Hemelvaartsdag – donderdag 25 mei – een concert plaats met medewerking van onder meer jazzaccordeonist Tim Kessies - geboren en getogen in Vianen.

Verder werken ook het leerlingenorkest Viva Musica van muziekvereniging Excelsior Hagestein en popkoor Koffer mee aan de avond. De leerlingen van Viva Musica krijgen bij de muziekvereniging een interne opleiding op een instrument dat ze kiezen uit de, op dat moment beschikbare, instrumenten van de vereniging. Het gezelschap staat onder leiding van Marilou Krouwel uit Everdingen.

Popkoor Koffer is een gemengd koor met inmiddels een gevarieerd repertoire opgebouwd: de leden zingen popmuziek van vroeger tot nu, ballads en dance tot latin en Nederlandstalig. Dit seizoen zingen zij nummers rondom het thema 'Lovesongs door de jaren heen', waarvan ze er een aantal zullen laten horen tijdens de Nationale Sleepbootdagen. Popkoor Koffer wordt geleid door Paul Brandsma.

Het concert wordt afgesloten door het Tim Kerssies Trio. De Utrechtse muzikant Tim Kerssies is een autodidact op de door hem zo geliefde accordeon. Na uren zwoegen in allerlei kroegen heeft hij zijn eerste eigen album Cammello uitgebracht. Samen met Jitze Vogel (contrabas) en Wouter Poot (gitaar) heeft Tim een jazzy sound gemengd met de romantiek.

Het concert is gratis en wordt aangeboden door stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen. Aanvang is 20:00 uur in de Grote Kerk in Vianen.

q www.nationalesleepbootdagen.nl