Slag Inn Hagestein weer voor de deur

hagestein • The Survivors uit Hagestein organiseert zaterdag 20 mei weer Slag Inn Hagestein, het evenement beleeft haar achttiende editie.

Natuurlijk staat The Survivors zelf ook op het podium. Zij openen om 20:00 uur de avond op het plein voor dorpshuis De Biezen in Hagestein. De percussionband uit Hagestein maakt gebruik van marimba's, xylofoons en klokkenspelen, aangevuld met een uitgebreid slagwerk en een basgitaar. Het gezelschap bestaat uit zeventien leden en heeft zich gespecialiseerd in verschillende muziekstijlen: van pop tot latin. Dit jaar is er voor gekozen alle oude nummers in de kast te laten liggen en met een geheel nieuw repertoire op het podium te staan.

Feestslagwerk

Ook van de partij is Hypercussion, zij spelen feestslagwerk. Oftewel: slagwerk om op te dansen. Hypercussion bestaat al ruim vijftien jaar en gebruikt meestal een combinatie van slagwerk, choreografie en special effects om de boel aan het dansen te krijgen. Onder leiding van chiefdrums Ronnie Apon heeft de band een geheel eigen stijl ontwikkeld.

Tot slot staat ook EmmerNemmer op het programma van Slag Inn Hagestein. Deze slagwerkers waren in 2009 ook te gast op Slag Inn Hagestein met een drumact op emmers, vaten, pannen en flessen. EmmerNemmer gebruiken steeds meer geluiden voor haar act. Met veel enthousiasme en gevoel spelen de leden hun eigen geschreven nummers op emmers, puur gericht op symfonische rock.

Tussen de optredens door wordt de boel gezellig vermaakt met de feestklanken van dweilorkest De Roodneuzen. De entree is gratis. The Survivors repeteert overigens elke maandagavond in De Biezen, tussen 19:30 en 21:30 uur oefent de hele band. Tussen 18:45 en 19:30 uur oefenen de leerlingen. Belangstellenden zijn welkom.

Meer informatie is ook te vinden op de website van The Survivors.

q www.survivorshagestein.nl