Symposium over dementie

sliedrecht • Rivas Zorggroep verzorgt in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ woensdag 7 juni het symposium 'Dementie verandert je leven' in partycentrum De Lockhorst in Sliedrecht.

Het symposium, dat plaatsvindt van 13:00 tot 17:00 uur, is concreet en praktisch van aard en daardoor laagdrempelig voor de bezoeker. Die krijgt onder andere inzicht in wat dementie is, wat de impact is op het leven van mensen met dementie én op het leven van de mensen in hun omgeving. Er zijn diverse workshops en een informatiemarkt. Acteur Sjoerd Pleijsier zorgt in de rol van Simon Stokvis uit de televisieserie 'Toen was geluk heel gewoon' een aantal keren voor een luchtig intermezzo. Deelname aan het symposium is gratis na aanmelding vooraf.

Tijdens het symposium komen verschillende fasen van dementie aan de orde. Vanaf het moment dat er sprake is van een vermoeden van dementie (niet-pluis-gevoel) tot noodzakelijke opname in een verpleeghuis. Bezoekers die meer willen weten over hoe zij kunnen omgaan met dementie, zowel in de thuissituatie en wellicht later in het verpleeghuis, krijgen hierover van verschillende deskundigen advies. De deskundigen besteden aandacht aan wat bezoekers zelf kunnen doen, wat de mensen in hun omgeving kunnen betekenen, welke stappen nodig zijn als er meer zorg nodig is en wat Rivas in dit geval kan bieden.

Voorafgaand aan het symposium, tijdens twee korte pauzes en na het symposium is er een informatiemarkt, waar organisaties de bezoeker informatie over uiteenlopende onderwerpen bieden. Bezoekers kunnen deskundigen vragen stellen en brochuremateriaal bekijken en meenemen. Bezoekers kunnen deelnemen aan een van de vier interactieve workshops: 'Praktijkles omgang met mensen met dementie', 'Dementie, en hoe dan verder?', 'Bewegen en dementie' en 'Actief thuis'.

Er zijn vierhonderd kaarten beschikbaar. Deelname is gratis en op volgorde van aanmelding. Op onderstaande website kunnen belangstellenden het volledige programma vinden en zich aanmelden.

q www.rivas.nl/eventleef&