Themadag bij tuincentrum Huiting

vianen • Tuincentrum Huiting organiseert zaterdag 13 mei een themadag rondom de sier- en moestuin. Tussen 10:00 en 16:00 uur zijn bezoekers welkom om de tuinkenners van Huiting de hemd van het lijf te vragen over moestuinen en siertuinen.

Bevlogen leden van Volkstuinvereniging Vianen zijn weer present om hun kennis over biologisch moestuinieren met de belangstellenden te delen. Van vragen over wat makkelijke beginnersgroenten zijn tot een uitleg over hoe je brandnetelgier maakt. Delia Nijenhuis van KruidenCo is ook aanwezig, zij laat zien wat ze van kruiden maakt. Deze keer gaat het over zalven en tincturen. Imkers vertellen bovendien over het nuttige werk van bijen.

Huitingmedewerker Jenny geef verder advies over fruitstruiken en bemesting. Ook kunnen mensen bij haar een beetje tuingrond inleveren om op een later tijdstip te laten testen. Bezoekers kunnen ook desgewenst advies inwinnen over TalenTools Tuingereedschap en hoveniersbedrijf Huiting toont zijn machines en apparaten voor het grovere tuinwerk. Van Tienhoven heeft allerlei producten van wilgentenen, maar ook verse aardbeien (als cadeautje in decoratief kistje) en boomgaardsappen te koop. Dan zijn er nog allerlei delicatessen: kaas en streekproducten van kaasboerderij Van Rossum, heerlijke wijn uit de streek van wijngaard De Rijsakker en Kaatje&Co met moederdagchocolade en vers ambachtelijk ijs.