• Feestelijke heropening van de carpoolplaats.
• Feestelijke heropening van de carpoolplaats. Foto: Nico van Ganzewinkel

Carpoolplaats A27 vergroot

hagestein • De vernieuwde carpoolplaats aan de A27 bij Hagestein is maandagmorgen heropend door wethouder André Landwehr.

De carpoolplaats werd de voorgaande periode flink onder handen genomen, de parkeerplaats is vergroot en verbeterd. Dit gebeurde in opdracht van Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden.

De capaciteit van de carpoolplaats Hagestein is uitgebreid met achttien extra parkeerplaatsen, waarmee het totaal aantal parkeerplaatsen op 42 komt. Uitbreiding was nodig omdat op deze carpoolplaats regelmatig alle plaatsen bezet waren. Naast de extra parkeerplaatsen is de fietsenstalling overkapt en zijn de fietsrekken vervangen. Daarnaast is de camerabewaking afgestemd op de vergrootte carpoolplaats, en er zijn verwijsborden en een informatiebord geplaatst zodat de carpoolplaats vanaf alle toeleidende wegen en afritten goed te vinden is.


Goedopweg

Het uitbreiden van de carpoolplaats Hagestein gebeurt in opdracht van Goedopweg. In Goedopweg werkt de gemeente Vianen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten. Vorig jaar heeft Goedopweg ook 33 extra plaatsen gerealiseerd op het carpoolplein Abcoude.

q www.goedopweg.nl