Statina zoekt versterking

culemborg • Het damesteam van atletiekvereniging Statina in de categorie 35 jaar en ouder (Masters) zoekt versterking. Het team is de laatste jaren succesvol in de atletiekcompetitie.

"Atletiek is een individuele sport, maar het is juist leuk om het in teamverband te doen. Samen in teamverband punten verzamelen op individuele onderdelen", zegt teamcaptain Miriam van Knippenberg.

Competitie

Op de competitiedagen is er een programma met allerlei wedstrijdonderdelen. Er staan loopnummers zoals: 100 meter, 200 meter en 400 meter sprint en middellange afstanden zoals de 800 meter, 1500 meter en 3000 meter op het programma. Daarnaast zijn er technische onderdelen zoals de werpnummers: speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten. Tot slot nog de springonderdelen: verspringen en hoogspringen. Afsluiter van de dag is altijd de estafette: op de eerste dag de 4x100 meter en op de tweede dag de Zweedse estafette, dat is aflopend 400, 300, 200 en 100 meter sprint. Miriam: "Een teamlid doet mee aan 1 tot maximaal 3 onderdelen. Per onderdeel wordt een aantal punten behaald en het totale aantal punten van het team telt mee voor de einduitslag. Tussen de onderdelen door is er voldoende tijd voor de voorbereiding én om elkaar aan te moedigen. En dat gebeurt dan ook volop. Daarin zijn we echt een team."

De 2 competitiewedstrijden vallen altijd op een zondag, dit jaar op 7 mei en 25 juni. "We trekken dan samen op met het heren Masterteam van AV Statina", zegt Miriam. De partytent gaat altijd mee als honk. "Die functioneert dan als een gezellige thuisbasis tijdens de wedstrijd", aldus Miriam.

AV Statina is vooral een recreatieve vereniging. "Wat je daarmee wellicht niet direct zou verwachten is dat het dames Masterteam al 2 jaar op rij meedeed in de landelijke finale", zegt Miriam. "In alle eerlijkheid deden we als team in 2015 mee aan de landelijke finale doordat 2 teams zich hadden teruggetrokken uit de finale. Maar in 2016 lukte het ons als dames om ons direct te plaatsen. Dat is een prestatie waar de hele vereniging best trots op is."

Meer informatie over het damesteam van Statina via de coörinatoren Miriam van Knippenberg en Arna Vliegen-Verschure. Zij zijn via de website van de vereniging bereikbaar via het contactformulier onder het kopje: Algemeen bestuurslid - competitie.

q www.statina.nl