• Clinic met aandacht voor individuele techniek.
• Clinic met aandacht voor individuele techniek. Foto: Peter Verbeek

FC Utrecht geeft clinic voor meiden

everdingen • In samenwerking met Sportservice Vianen en SC Everstein heeft FC Utrecht afgelopen woensdagmiddag een gratis voetbalclinic voor meisjes verzorgd.

Op sportpark Rinus van Arnhem zijn zestig meiden tussen van 6 en 17 jaar op in- en ontspannen wijze twee uur bezig gehouden. Wethouder Marcel Verweij toonde zich erg verheugd over deze vorm van samenwerking. "Voorheen was in de relatie tussen FC Utrecht en zijn supporters vooral sprake van eenrichting verkeer. Nu bezoekt de club de regio steeds vaker, om daar een maatschappelijk bijdrage te leveren aan lokale initiatieven. Vianen heeft daar voorheen al drie keer profijt van gehad. Er is ook sprake van wisselwerking. In het weekeind ervoor zijn meer dan tweehonderd liefhebbers uit Vianen tegen een gereduceerd tarief naar FC Utrecht – Roda JC wezen kijken."

Tijdens de voetbalclinic, die is verzorgd door twee jeugdtrainers en twee spelers van Jong FC Utrecht, en enkele jeugdtrainers van SC Everstein, werd ook promotie gemaakt voor het EK voor vrouwen, dat binnenkort in ons land wordt gehouden. Twee wedstrijden van het nationale vrouwenelftal worden in het stadion van FC Utrecht gespeeld. De zestig meisjes, van een tiental clubs uit deze regio, werkten in zes groepen van tien een circuit van telkens 12 minuten af. De oefeningen waren vooral gericht op loop- en traptechnieken. In de pauze werd iedereen getrakteerd op een gezonde snack. Aansluitend is een ren-je-rot quiz gehouden met vragen over een gezonde leefstijl en FC Utrecht. De twee winnaars kregen een sjaal en een poster van de Utrechtse eredivisionist.