• Perry Huffels op weg naar de gelijkmaker.
• Perry Huffels op weg naar de gelijkmaker. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein niet wijzer van één puntje

everdingen • SC Everstein laat de punten buitenshuis vaak aan Ameide, terwijl de roodwitten op het eigen natuurgras vrijwel altijd aan het langste einde trekken. Gezien de stand op de ranglijst had de thuisclub alleen baat bij een overwinning, maar zover lieten de bezoekers het deze keer niet komen: 1-1.

De opening was ontegenzeggelijk voor de Everdingers. Binnen drie minuten kreeg Sander Bergshoeff twee beste mogelijkheden, maar de aanvoerder is het hele seizoen al niet op schot. Na een kwartier bezorgde hij Ameide zijn eerste kans. Door zijn te korte terugspeelbal verspeelde keeper Ricardo de Keijzer de bal aan Richard den Hartog, die voorlangs schoot. Met name door de slordige passing van SC Everstein verschenen de gasten steeds vaker op de helft van de thuisclub. Bij het uitverdedigen belandde de bal vaak in de voeten van een van de spelers van Ameide. Het spel van de gasten was directer en accurater.

Uitzondering

Halverwege de eerste helft kwam Sam Versluis na een prima voorzet van links in balbezit. De vrije kans leverde, dankzij goed ingrijpen van de sluitpost van SC Everstein, geen doelpunt op. Met uitzondering van Guillermo Ooft, die een ruime voldoende haalde en als enige in staat was zijn directe tegenstander (Art Kruis) de loef af te steken, toonden zijn teamgenoten aan dat de vorm er niet is. Hard werken alleen was niet genoeg. Acht minuten voor rust kwam Nader Mechichi tot zijn eerste en enige bruikbare voorzet. De bal viel loepzuiver bij Sander Bergshoeff die er alleen zijn hoofd tegen hoefde te duwen: 1-0. Los van een treffer van Bas de Kruijk, die wegens buitenspel werd afgekeurd, kwam Ameide evenmin tot grootse daden.

Ritme

Ook in het tweede bedrijf begon SC Everstein beter dan de bezoekers. Die gaven de hoekschoppen achter elkaar weg en hadden moeite hun ritme te hervinden. Dat ze na een kwartier scoorden kwam net zo onverwacht als het openingsdoelpunt. Perry Huffels reageerde attenter op een verre uittrap van doelman Fabian den Hartog dan verdediger Arjan Cornelisse, en met veel gevoel lepelde hij de bal over de keeper in het netje: 1-1. Pas in het laatste kwartier kreeg SC Everstein weer enkele kansen. Na een goede aanval kwam Simon van Zante tot een schot. Evenals voor rust raakte hij de bal niet vol.

Kort daarna zette Van Zante invaller Tim van Willigenburg met een achterwaartse omhaal alleen voor keeper Den Hartog, die de inzet vrij eenvoudig pareerde. In de allerlaatste minuut kreeg Ameide drie kansen op een rij, maar de bal wilde er niet in. Slotconclusie: het voetbal was niet best, maar de spanning maakte veel goed.