• Ted Kerkhof van Cars&Joy Hofplein.
• Ted Kerkhof van Cars&Joy Hofplein. Foto: PR Cars&Joy

Hofplein aangesloten bij Cars&Joy

vianen • Autobedrijf Hofplein heeft zich aangesloten bij de formule Cars&Joy om een breder publiek te bedienen voor de aankoop en het onderhoud van zijn of haar auto, ongeacht welk merk.

Hofplein heeft een sterke reputatie op het gebied van Opel, maar de Opelrijder is zeker niet de enige die het autobedrijf bedient. Eigenaar Ted Kerkhof: "Wij hebben onze klantenkring opgebouwd van Vianen tot Everdingen, van Nieuwegein tot Houten en IJsselstein. Waar wij bekend om staan is de persoonlijke service die we bieden. Klanten die hun Opel inruilden voor een ander merk, wilden hun auto graag bij ons in onderhoud houden. Dan ga je nadenken wat dat betekent voor je bedrijfsvoering."

"Op dit moment zijn wij nog altijd erkend Opelreparateur. Voor onze vaste klantenkring een begrip, zij weten de weg naar ons bedrijf wel te vinden. Vanwege het toegenomen aanbod van andere merken en de vraag of wij deze willen onderhouden of repareren, is het voor ons een logische stap om ons aan te sluiten bij een universele sales- en aftersales formule. De professionele frisse uitstraling van Cars&Joy én hun visie op lokaal ondernemerschap was meteen een match."

"Cars&Joy zet niet de techniek of het product centraal. Die moet altijd gewoon goed zijn. Voor ons is het uiteindelijk de relatie die telt. Al had ik fietsen verkocht in plaats van auto's, ik ben ervan overtuigd dat de boutjes en de moertjes niet het verschil maken, maar wel de manier waarop je je klant helpt. De grote jongens in onze branche proberen zo hard op efficiency te sturen, dat het doorslaat in starheid naar de klant. Niks kan meer zonder afspraak en vol is vol. Zo wil ik niet werken. Als iemand in de problemen zit met zijn auto, vraag ik niet om achter in de rij aan te sluiten, maar puzzelen we net zo lang tot we een fatsoenlijke oplossing vinden. Jouw probleem is ons probleem, dan help je iemand pas echt."

Ted Kerkhof heeft het vak niet van een vreemde. Zijn vader runde tot 25 jaar geleden de zaak, waar Ted als monteur instroomde en het verkoopvak stap voor stap onder de knie kreeg. "Ik had een vrij steile leercurve. Mijn vader maakte er in het begin een gewoonte van om de klanten die ik te woord moest staan, in te fluisteren dat ze met het vooral lastig moesten maken. Het dwong me om mijn communicatieve vaardigheden in rap tempo te verbeteren. Sindsdien ben ik het klantcontact steeds leuker gaan vinden, net als de verkoop van gebruikte auto's.

Dat is in één zin waar Cars&Joy voor staat. Concreet betekent dat bijvoorbeeld een prettige begeleiding bij het zoeken naar een auto, voldoende financieringsmogelijkheden, een scherp geprijsde autoverzekering en garanties naar behoefte. En wanneer je de auto eenmaal rijdt, heel belangrijk: betaalbaar en goed gepland onderhoud en mobiliteitsgarantie bij pech onderweg. Dat is wat de formule biedt aan de eigenaren van willekeurig welk merk. Uiteraard zorgen we ervoor dat ook de joy-factor niet ontbreekt. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het Cars&Joy blog, waarin we wegblijven van techneutentaal en heel bewust op de autobeleving van consumenten aansluiten. "Je blijven verplaatsen in de vraag van de klant. Alleen dan kom je met goede oplossingen."

q www.carsenjoyvianen.nl