• Het derde doelpunt van Aurora in de maak.
• Het derde doelpunt van Aurora in de maak. Foto: Peter Verbeek

Gifbeker moet leeg voor Brederodes

vianen • Wat veldspel betreft was Brederodes niet de mindere van Aurora. Enkele persoonlijke fouten deed de groengelen voor rust al de das om, en in het tweede bedrijf lukte het niet de 0-3 achterstand weg te werken: 1-4.

Vroeg in de wedstijd ging het mis voor de thuisclub. Younes Zagoghi verloor een duel van Gilles Vernooy die doelman Mark Boerboom met een schot in de verste hoek het nakijken gaf: 0-1. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar Dean Brookman en Rick van Leijenhorst de opbouw van de bezoekers goed ontregelden, maar er niet in slaagden hun spitsen te bedienen. Alleen linkerspits Joey Balk ontsnapte af en toe aan de aandacht van de Werkhovense defensie. Na een vrije trap van Tasos Iltsidis, die keeper Timo Freen vanwege een stuitje niet onder controle kreeg, had de junior de gelijkmaker na een half uur vanuit de rebound moeten maken. Balk mikte de bal echter over de lat. Door snelle combinaties en zwak ingrijpen van de defensie van Brederodes beslisten Sander de Bruin en Joris Pronk het duel al voor de thee: 0-3.

In de tiende minuut na rust werd keeper Boerboom door Tom de Bruin opnieuw kansloos gelaten: 0-4. Die treffer had het laatste restje zelfvertrouwen bij Brederodes weg moeten halen. Het tegendeel was echter het geval. Aurora gooide er met de pet naar terwijl de thuisclub, dat na enkele wissels met liefst zeven junioren voetbalde, de rug rechtte en er alles aan deed om de bezoekers het leven zo zuur mogelijk te maken. Na een handsbal poetste Pardes Menapal de hatelijke nul vanaf de stip weg (1-4), maar meer zat er niet in voor de geplaagde Vianense formatie.