• Jelle Krouwel is doelman in hart en nieren.
• Jelle Krouwel is doelman in hart en nieren. Foto: Peter Verbeek

Jelle Krouwel keept op twee fronten

vianen • Voorheen kregen jeugdspelers van Brederodes zelden de kans om te debuteren in standaardelftallen. Bij de zondagtak gebeurt dat dit seizoen al het hele seizoen. Hoewel keeper Jelle Krouwel het ene na het andere doelpunt incasseert is hij tóch met sprongen vooruit gegaan.

Onder hoofdtrainer Michel Blokker dunde de toch al kleine selectie binnen de kortste keren dusdanig uit dat hij al een beroep moest doen of jeugdspelers. Nadat Marcel Akkermans hem na de winterstop is opgevolgd is dat proces alleen maar versneld. Behalve Jelle Krouwel en diens tweelingbroer Emiel heeft hij regelmatig een beroep gedaan op onder andere Thijs Schreuders, Tim Lagerweij, Tom en Mark Boerboom, Job en Tim Olieman, Gerben en Mathijs de Groot, Joey Balk, Mohamed Bouy, Daan van der Haar, Dylan van Daalen en Lewis Tolud.

Positief

"De vijver JO17 en JO19 is groot genoeg om uit te vissen", meldt Akkerman. "Ze worden daar niet toe gedwongen maar staan er heel positief tegenover. Niet dat ze allemaal met sprongen vooruit gaan, maar ze pikken er allemaal wel iets van mee. Ik heb er ook niet één gezien die echt door de mand is gevallen. Ondanks de teleurstellingen van vaak verliezen hebben ze begrip voor de situatie. Ze worden positief behandeld, krijgen een bedankje voor hun inzet en blijven daardoor bereid om het eerste elftal uit de brand te helpen. Maar het is duidelijk dat dit geen ideale situatie is, en dat we dit niet nóg een seizoen op deze voet verder kunnen gaan."

Zenuwachtig

Jelle Krouwel, vanaf de F-jes doelman, debuteerde als 17-jarige in de hoofdmacht van Brederodes, uit bij UVV. In de eerste thuiswedstrijd (4-5 tegen Achterveld), was hij bar zenuwachtig en was hij debet aan tenminste drie tegentreffers. "Dat nerveuze is er nu wel af", lacht Jelle. "Ik heb me vrij snel aangepast aan het verschil tussen junioren en senioren. Het tempo is hoger en het spel is fysieker. Ik heb veel geleerd, laat me verbaal beter gelden en heb mede daardoor stappen gemaakt in het aansturen van de verdediging. Dat komt mijn functioneren bij JO19 ook ten goede. Mocht er volgend seizoen een zondagselectie staan die breed genoeg is dan wil ik er best over nadenken om daar verder te gaan."

Peter Verbeek