• Myrthe Vooijs gaat het duel fel aan.
• Myrthe Vooijs gaat het duel fel aan. Foto: Peter Verbeek

Einde bekerstrijd Everstein-vrouwen

vianen • In 1993 won het vrouwenteam van SC Everstein de districtsbeker. Zo ver kwam het deze keer niet. Op Paasmaandag sneuvelde het elftal in de kwartfinale tegen Kozakken Boys: 1-4.

Meer dan tweehonderd vrouwenteams uit Zuid 1 namen deel aan het bekertoernooi (4e/5e klasse). Na de winst in de poule schakelde SC Everstein achtereenvolgens Asperen, De Zwerver en Sliedrecht uit. In het duel tegen Kozakken Boys golfde het spel heen en weer. Myrthe Vooijs miste namens de roodwitten de eerste kans. Na een mistrap van Melissa van Kuijk op het middenveld kreeg een vijandelijke speelster vrije doortocht. Haar prachtige stift werd net voor de doellijn een prooi van keepster Manon Vis. Bij een uitval kwam de bal via Daniëlle van Putten en Sharon Lems bij Vooijs, die nu wél raak schoot: 1-0.

SC Everstein kreeg nog enkele kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar de afwerking was echter slordig.

Niet scherp

In het eerste deel van de tweede helft was de achterhoede van de thuisclub niet scherp genoeg. Nadat Kozakken Boys twee opgelegde kansen had gemist werd het op het kwartier gelijk uit een vrije trap die rechtstreeks in het doel verdween: 1-1. Kort daarna werd het 1-2 uit een counter. De gasten waren als team completer en hadden ook wat meer lucht in de longen. Nadat het 1-3 was geworden schoot Jessie Mason de bal hoog over. Diep in blessuretijd werd het 1-4 maar gezien de hartverwarmende inzet van SC Everstein kregen de bezoekers daarmee iets te veel van het goede.