• Linkerverdediger Justin Engelberts speelde een prima wedstrijd.
• Linkerverdediger Justin Engelberts speelde een prima wedstrijd. Foto: Peter Verbeek

Voetbalopa's Vianen troeven MVV '58 af

vianen • Vianen had zich meer van dit seizoen voorgesteld dan een plekje in de kelder. Zo af en toe zijn er lichtpuntjes, en dat was afgelopen zaterdag zeker het geval. Met een gemankeerd maar zeer geroutineerd elftal werd MVV '58 met 2-1 verslagen.

Door schorsingen, vakantiegangers en geblesseerden miste Vianen zeven basisspelers. Trainer Jeroen Brouwer haalde oudgedienden Paul Geerlings (44) en Marco Bouwmeester (45) van stal, stelde zich zelf op en met doelman Orm Kranenburg (41) completeerde hij het kwartet Vianense voetbalopa's.

Belabberd

Het spel van de gasten oogde met name voor rust belabberd. Ondanks alle aanpassingen domineerden de tricolores. Bouwmeester werd in de tweede minuut door een verdediger van scoren afgehouden terwijl Adil Ahabbad doelman Mike Mulckhuyse even later gestrekt naar de hoek stuurde. In het eerste kwartier kreeg Ahabbad nog twee kansen, maar het zat de getructe aanvaller niet mee. MVV '58 hield het bij wat diepe ballen en countertjes die, door een zwakke eindpass, niets opleverden. Halverwege loste verdediger Danny Stoffelen een schot uit de tweede lijn. De bal werd licht getoucheerd door een MVV'er en verdween in de kruising: 1-0. Het beter voetballende Vianen was collectief sterker en kreeg van de zwakke defensie van de gasten voldoende kansen om voor rust al veilig te zijn. Mulckhuyse, met zijn 48 jaar de oudste op het veld, was achterin de enige die voor zijn taken was berekend.

Na rust voetbalde MVV '58 wat verder vooruit maar meer dan een enkele hoekschop leverde dat niet op. Rond de tiende minuut was Vianen dicht bij 2-0, maar de schuiver van Jarno Sam-Sin werd gekeerd door de paal. Door een snellere omschakeling waren de gasten dreigender dan voorheen. Na een voorzet van rechts kreeg Morris van de Brink een vrije kopkans maar keeper Kranenburg stond zijn mannetje. Vianen had steeds meer moeite de bal in de ploeg te houden. De wedstrijd kantelde en dat leidde in de 22ste minuut tot de gelijkmaker. Een vrije trap van René Story werd bij de tweede paal ingekopt door Remco Knoop: 1-1. Pal daarna mikte de vrijstaande Jordi van Helden de bal in de handschoenen van Kranenburg. Geleidelijk kreeg de thuisclub weer meer grip op het middenveld. Een kwartier voor tijd bleef doelman Mulckhuyse grabbelen na een schot van Ahabbad en de attente Bouwmeester prikte de bal tussen de palen: 2-1. Met Rakesh Sewdoelare bracht Vianen zijn vijfde veertiger binnen de lijnen, terwijl Danny Bakker als extra verdediger werd ingezet. Vianen stond zwaar onder druk, hield zich met kunst- en vliegwerk staande, en had op slag van tijd via Sewdoelare zelfs op 3-1 kunnen eindigen.