• Brederodes ging naar huis met een mooie cheque.
• Brederodes ging naar huis met een mooie cheque. Foto: Nico van Ganzewinkel

Jumbo spekt kas van lokale sportclubs

vianen • Voetbalvereniging Brederodes is woensdag de grote winnaar geworden van de Sparen voor je sportvereniging-actie van supermarkt Jumbo Gerrit van Bruchem. De club ontving de meeste punten van de Jumbo-klanten en ontving 1.434,28 euro.

De uitreiking van de Sparen voor je sportvereniging-actie vond plaats in de kantine van vv Brederodes. De actie is opgezet door Jumbo Gerrit van Bruchem uit Vianen. Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij deze Jumbo-vestiging konden sparen voor sportmaterialen voor lokale sportverenigingen. In totaal werd er door de Viaanse supermarkt tienduizend euro verdeeld onder deelnemende verenigingen. Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvingen de sportclubs een bedrag dat zij kunnen besteden aan nieuwe sportmaterialen.

Succesvolle actie

De Sparen voor je sportvereniging-actie was een groot succes. In totaal werden er in Vianen maar liefst 23.590 punten toegewezen aan lokale sportverenigingen. Na afloop van de actie is het beschikbare budget op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de verenigingen. Brederodes ontving zoals gezegd de meeste punten, maar de voetbalclub werd op de hielen gezeten door DOS Vianen, de gym- en turnvereniging kreeg 3.309 stemmen en ging met een cheque van 1.149,72 euro naar huis. Everstein kreeg ruim tweeduizend stemmen en ging met 791,49 euro naar huis. Naast deze clubs, waren er nog cheques voor vijftien andere clubs.

Elke sportvereniging kreeg uit handen van Gerrit van Bruchem en wethouder Marcel Verweij de cheques uitgereikt. "De Sparen voor je sportvereniging-actie past perfect bij onze maatschappelijke doelstellingen", verklaarde Van Bruchem. "Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Bewegen is enorm belangrijk voor jong en oud. Hier dragen we dan graag ons steentje bij."

q www.jumbo.com