• Clubs tijdens de presentatie bij de Rabobank.
• Clubs tijdens de presentatie bij de Rabobank. Foto: aangeleverd

Lancering nieuwe sponsorstrategie

regio • Bijna dertig verenigingen uit de regio schoven vorige week zaterdag aan bij de presentatie over de nieuwe verenigingsondersteuning van de Rabobank. Dit als onderdeel van haar nieuwe sponsorstrategie.

Deze werd onlangs landelijk gepresenteerd en de lokale Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden trapte een week later af op het kantoor aan de Einsteinstraat in Gorinchem. "Verenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke rol", zegt directievoorzitter Martijn Spijk. "Veel clubs hebben moeite hun financiën rond te krijgen en ook is het lastig om voldoende vrijwilligers en bestuursleden te vinden. Daarom gaat Rabobank een aantal clubs inhoudelijk ondersteunen op het gebied van bestuur, financiën, gezondheid, duurzaamheid maar ook maatschappelijk." De bank werkt hiervoor onder andere samen met NOC*NSF.

Het nieuwe sponsorprogramma biedt in eerste instantie plaats aan tien verenigingen. Geïnteresseerde clubs gaan een pitch voorbereiden om duidelijk te maken waarom zij een van deze plaatsen verdienen. Op maandag 8 mei beoordeelt de bank, samen met Hans van Egdom de ingezonden pitches.

Perry Bloks van voetbalvereniging Everstein gaat zeker aan de slag. "Onze club is al maatschappelijk actief maar ik zie zeker nog meer kansen. Deze bijeenkomst draagt daar al aan bij. Door kennis te brengen en halen kun je de bestuurlijke druk verlagen. Zo hoeft niet ieder voor zich het wiel uit te vinden." De Rabobank stimuleert deze samenwerking en hoopt daar een mooie bijdrage aan te leveren.