Brederodes buigt voor Nivo Sparta

zaltbommel • Als eerste topploeg van 2F is Nivo Sparta erin geslaagd Brederodes te verslaan.

In de zevende minuut speelde Tjerk Heestermans de bal te kort terug en dat werd afgestraft: 1-0. Beide elftallen lieten goed veldspel zien. Halverwege de eerste helft tekende Robbert Bakker na een mooie combinatie voor de gelijkmaker: 1-1. Voor rust nam Nivo Sparta opnieuw de leiding. Enerzijds door een goed samenspel, anderzijds doordat de Vianense verdediging niet kort genoeg dekte: 2-1. Een kwartier na rust was Brederodes slap in zowel de omschakeling als in de defensie, en dat was kaasje voor Willem Looijen: 3-1. De groengelen gingen verwoed op jacht naar aansluiting, en nadat Kevin Kroeze er 3-2 van had gemaakt bleven de gasten voor méér gaan. Na een beuk van Looijen ten opzichte van Ruben de Gans werd het twintig minuten voor tijd 4-2. Ofschoon Brederodes een extra spits inzette betekende die treffer de nekslag. Ondanks de nederlaag hebben de gasten hun huid met verzorgd voetbal en veel inzet duur verkocht.

Door blessures, schorsingen, afmeldingen en ziekte reisde Brederodes (zondag) met slechts elf spelers af naar Achterveld. Aanvankelijk bakte het Vianense centrale duo er helemaal niets van. De thuisclub kwam in het eerste kwartier vijf maal in positie en scoorde drie keer: 3-0. In die fase zat het de groengelen niet mee, want een schot van Pardes Menapal caramboleerde via de binnenkant van de paal terug in het veld. De thuisclub nam geen gas terug en leidde bij rust met 5-0. Na de thee maakte trainer Marcel Akkerman zijn rentree. In de eerste minuut ging het mis door een te korte terugspeelbal van Tasos Iltsidis: 6-0.

Als laatste man zorgde de geroutineerde Akkerman voor meer organisatie en rust in de defensie. Brederodes toonde meer inzet en via prima dieptepasses werd Pardes Menapal drie vrij voor de keeper van Achterveld gezet. Scoren was er echter niet bij. Nadat Stefan Anastasidis zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht had gescoord bepaalde Pardes Menapal de eindstand op 6-2.