• Ook Sander Bergshoeff kon het niet brengen tegen Groote Lindt.
• Ook Sander Bergshoeff kon het niet brengen tegen Groote Lindt. Foto: Peter Verbeek

Donkere wolken boven SC Everstein

everdingen • De 0-1 nederlaag van SC Everstein, thuis tegen Groote Lindt, is hard aangekomen. Mede door de punten die de elftallen behaalden die ook in de onderste regionen van 3C bungelen is de kans op rechtstreekse handhaving nagenoeg verkeken.

Door enkele aanpassingen was de defensie van SC Everstein na de winterstop wat stabieler geworden. Maar als er spelers wegvallen, zoals Rick Fierens en Klaas Hazendonk, rammelt het achterin en dat werkte zaterdag in alle linies door. Ondanks de cruciale overlevingsfase zat er in de eerste helft veel te weinig gif in de spelersgroep. Dat leidde tot onsamenhangend en slordig spel. Het spitsentrio werd bijna niet bereikt en liep er wat verloren bij. En als linkerspits Guillermo Ooft al eens werd bediend ging hij de duels niet aan. Daar kwam bij dat Danny Bos, de centrale verdediger van de bezoekers, heerste als een vorst en alle mogelijke dreiging in de kiem smoorde. Groote Lindt voetbalde iets beter maar maakte evenmin een grootse indruk.

Afdrukken

In de eerste dertig minuten kwam de thuisclub tot één vloeiende aanval, maar voordat Robbie de Roos kon afdrukken liep een verdediger hem van de bal. In het laatste kwartier zetten de gasten aan, en met succes. Zeven minuten voor rust kopte Nasir el Arbaoui een voorzet van links tegendraads in: 0-1. Pal daarna kreeg Steven Kramer een geweldige kans om de roodwitten de nekslag te geven, maar hij ramde de bal over de lat. Op slag van rust werd een prachtige treffer van de gasten wegens buitenspel afgekeurd.

Meer energie

Pluspunt na de pauze was dat de roodwitten meer energie in hun spel staken, de duels feller aangingen en in een hoger tempo voetbalden. Op het kwartier leidde dat tot twee kansen voor Robbie de Roos, die een ongelukkige wedstrijd speelde. De eerste keer schoot hij de bal ver naast het vijandelijke doel, en pal daarna smoorde zijn schot. SC Everstein voetbalde nu vooruit terwijl Groote Lindt in de wachtkamer ging zitten om, vroeg of laat, te profiteren van een foutieve pass of een interceptie. Halverwege de tweede helft was het zo ver. Na een prima voorzet van Nick Gemser liftte El Nasir de bal echter over de lat. En bij het scheiden van de markt zette Groote Lindt een mooie aanval op, maar Bjorn van Ingen scoorde in buitenspelsituatie.

"Dit was een schoolvoorbeeld van collectief falen", vond trainer Peter de Vaal. "In balbezit hebben we heel slecht en slordig gevoetbald. Ondanks dat hebben we nog mogelijkheden gekregen waar we niets mee hebben gedaan. Zoals de vlag er nu bij hangt stevenen we rechtstreeks af op de nacompetitie."

Peter Verbeek