• Nanette van Ameijde.
• Nanette van Ameijde. Foto: vijfheerenlanden.nl

Nieuwe gemeentesecretaris gekozen

regio • De drie colleges van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik hebben Nanette van Ameijde-Poortman per 1 juni benoemd tot beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Van Ameijde werkt op dit moment als gemeentesecretaris van de gemeente Molenwaard. De drie colleges hebben het vertrouwen dat zij met haar ervaring en persoonlijkheid de organisatie Vijfheerenlanden kan bouwen die de colleges voor ogen hebben.

Omdat de gemeente Vijfheerenlanden nog helemaal niet bestaat, start Van Ameijde als algemeen directeur van de bedrijfsvoeringsorganisatie Vijfheerenlanden. Deze bedrijfsvoeringsorganisatie start met de ambtelijke fusie van de drie gemeenten op 1 januari 2018.

Als de gemeente Vijfheerenlanden naar verwachting op 1 januari 2019 ook bestuurlijk een feit is, wordt Van Ameijde hiervan de gemeentesecretaris. In 2017 richt mevrouw Van Ameijde zich op het bouwen van de nieuwe organisatie terwijl de huidige gemeentesecretarissen verantwoordelijk blijven voor de organisatie van hun eigen gemeenten.

Passend

De colleges van de drie gemeenten hebben hun keuze gemaakt voor Van Ameijde omdat haar manier van werken en denken goed past bij de uitgangspunten die zij hebben benoemd voor de nieuwe organisatie. Die uitgangspunten zijn onder andere: uitgaan van de kracht van de samenleving, opgavegericht werken, wijk- en dorpsgericht werken en het benutten van de nieuwe bestuurskracht.

q www.vijfheerenlanden.nl