• Pardes Menapal scoort de tweede Vianense treffer.
• Pardes Menapal scoort de tweede Vianense treffer. Foto: Peter Verbeek

Brederodes gooit eigen glazen in

vianen • Hekkensluiter VSC profiteerde bijna optimaal van persoonlijke fouten van het zondagelftal van Brederodes, en reisde met drie punten terug naar Utrecht: 2-4.

Al in de tweede minuut zette VSC een mooie aanval op over rechters. Na een voorzet en een overstapje schoof Alex Dingemans de bal in de verste hoek: 0-1. Brederodes zette meteen koers naar voren. De ploeg had een licht veldoverwicht maar was niet bij machte de Utrechtse defensie te pijnigen. Bijna op het halve uur kwam Frank van Geffen na een counter snelheid te kort tegen Dingemans. De aanvaller omspeelde keeper Jelle Krouwel en had daarna een leeg doel voor zich: 0-2. Even later werd het drama compleet toen Tasos Iltsidis de bal op de Utrechtse helft verspeelde. Yannick Luca begon aan een lange rush die hij bekroonde met een fraaie lob: 0-3. Pas in de slotfase kreeg Brederodes zijn eerste mogelijkheden, maar zowel Dean Brookman als Rick van Leijenhorst gingen er niet afdoende mee om.

Genadeklap

Een kwartier na rust kregen de groengelen aansluiting uit een vrije trap van Iltsidis: 1-3. Die treffer zorgde voor nieuwe energie, maar zes minuten later deelde VSC de genadeklap uit toen Paul van Wijk een counter over links afsloot met een schot in de korte hoek: 1-4. Het was bewonderenswaardig dat Brederodes collectief bleef buffelen. Het leidde tot een treffer van Pardes Menapal, na goed doorzetten van Tom Boerboom: 2-4.

In het laatste kwart hield VSC zo veel spelers achter de bal dat er voor Brederodes geen doorkomen aan was.