•  Een verdediger van ZBC '97 dwingt Robbie de Roos naar de zijkant.
• Een verdediger van ZBC '97 dwingt Robbie de Roos naar de zijkant. Foto: Peter Verbeek

Van Zante goud waard voor SC Everstein

everdingen • Hoewel er nog heel wat wedstrijden op de rol staan was het duel tegen ZBC '67 voor SC Everstein al een regelrechte finale. De thuisclub herstelde zich van een dramatische eerste helft en was de koning te rijk dat ze diep in blessuretijd de volle winst behaalde: 3-2. Met drie treffers was Simon van Zante het goudhaantje.

Beide laag geklasseerde elftallen waren doordrongen van het belang van deze wedstrijd. Dat vertaalde zich in veel strijd, hoog tempo, aanvallende intenties én kansen. In de vijfde minuut werd een schot van Robbie de Roos door keeper Pieter Lerensveld tot hoekschop verwerkt. Amper een minuut later gaf collega Ricardo de Keijzer geen krimp op een vrije kans van de bezoekers.

Raffinement

Na een hoopvolle start werd het spel van SC Everstein stroever. Balverlies, door uiterst slordige passing, kreeg de overhand. Daarnaast werden medespelers vaak in de dekking aangespeeld en was weinig raffinement te bespeuren in de steeds spaarzamere offensieve acties. Dat de roodwitten na ruim een half uur de leiding namen doordat Simon van Zante een voorzet van rechts prima inkopte was dan ook verrassend: 1-0.

SC Everstein teerde er maar kort op want drie minuten later boog goalie De Keijzer voor een knal van Kevin van Pelt: 1-1. In de voorlaatste minuut van de eerste helft werd de bal na een hoekschop voorbij de tweede paal in de doelmond gepompt. De defensie van SC Everstein kreeg de bal niet weg waardoor Ferdy Smit een onverwacht buitenkansje kreeg: 1-2. "We faalden voor rust op alle fronten, en onze achterstand was terecht", vond trainer Peter de Vaal.

Pover

Na de thee bleef het aanvalsspel van de thuisclub pover. Wel werd snel duidelijk dat de thuisclub veel fitter was dan de gasten. Het spel verplaatste zich in toenemende mate naar de helft van ZBC '97, dat zich massaal achter de bal verstopte. Nadat SC Everstein wat kansjes aan zich voorbij had laten gaan offerde De Vaal in het laatste kwart twee verdedigers voor offensiever ingestelde spelers. Ondanks dat bleef het spel van SC Everstein bleek en kwam er vanaf de flanken geen bruikbare aanvoer. Als doelman De Keijzer tien minuten voor tijd niet zo goed had ingegrepen bij een vrije kans van Marvin Tims zou het over en sluiten zijn geweest. Pal daarna zetten de roodwitten via Sander Bergshoeff een prima aanval op met Van Zante als eindstation: 2-2. Nadat de centrumspits op slag van tijd een vrije kopkans had gemist haalde hij diep in blessuretijd zijn gram toen zijn vrije trap via de binnenkant van de paal en keeper Lerensveld over de doellijn verdween: 3-2.