Afbeelding
Foto: aangeleverd

1 Gefeliciteerd! Hoe komt het dat jij zo goed kan voorlezen?

Myron van Spellen (11) is de voorleeskampioen van regio Lek & IJssel, de leerling van De Wiekslag is door naar de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Myron: "Ik houd niet alleen van voorlezen maar ook van lekker lezen voor mezelf. Anderen iets voorlezen vind ik erg inspirerend. Op die manier gaan anderen ook leuke boeken lezen. Het is heerlijk om helemaal in een boek of verhaal te zitten."

2 Wil je er later ook iets mee gaan doen, met voorlezen?

Myron: "Dat zou ik best willen, want ik ben echt dol op lezen. Ik kom nog wel regelmatig in de bibliotheek voor boeken, maar toen ik kleiner was, kwam ik er nog meer."

3 Wat is jouw favoriete leesvoer?

Myron: "Graag lees ik avontuurlijke boeken zoals van Harry Potter maar ook wat zieliger boeken zoals 'Achtstegroepers huilen niet'."

4 Waar ga je tijdens de provinciale finale in De Kom in Nieuwegein nog extra op letten?

Myron: "Dan wil ik zorgen dat ik rustig blijf lezen en laten zien dat ik erg veel plezier heb in het lezen van het boek. Dat hoop ik dan goed over te kunnen brengen."

5 Wat was tot nu toe de leukste reactie die je hebt gekregen?

Myron: "Dat nadat ik had gewonnen al mijn vriendinnen naar me toe kwamen rennen en me kwamen feliciteren. Ik vond dat echt superleuk."