• Sebas Tishauwe krijgt de eerste kennismakingsbox.
• Sebas Tishauwe krijgt de eerste kennismakingsbox. Foto: Peter Verbeek

Sportclubs werven in Hoef & Haag

vianen • Jeugdleden en begeleiders van SC Everstein, LTV Gouwenes en SVZ hebben afgelopen zaterdag hun verenigingen onder de aandacht van de nieuwe bewoners van Hoef & Haag gebracht.

Onder de noemer Sporten aan de Lek zijn op twee adressen kennismakingsboxen overhandigd. SC Everstein heeft een voortrekkersrol gehad in dit traject, en met name voormalig bestuurslid Loek Vroomans is daar nauw bij betrokken geweest. "Rekening houdend met de demografische opbouw zullen Hagestein, Everdingen en Zijderveld op termijn sterk vergrijzen. De bestaande sportclubs zullen dan dringend behoefte hebben aan nieuwe aanwas. Dat is een van de speerpunten van het beleidsplan van SC Everstein voor de toekomst. In Hoef & Haag, waar straks méér mensen wonen dan in de drie kernen samen, komen vrijwel uitsluitend jonge gezinnen te wonen. Een aantal van hen zal kiezen voor sportbeoefening bij een van de clubs uit de kernen."

In nauwe samenwerking met LTV Gouwenes en SVZ is een kennismakingsbox samengesteld met folders over de activiteiten en de dynamiek van de drie grootste sportclubs uit de kernen. Samen met een gadget zijn die verpakt in een kleine box waarvan de eerste afgelopen zaterdag zijn overhandigd aan twee gezinnen die recent in Hoef & Haag zijn neergestreken. Hoewel niet behorend tot de directe doelgroep was de éénjarige Sebas Tishause de eerste die er een kreeg. SC Everstein heeft bovendien een goodybag samengesteld met materialen en aanbiedingen van een twintigtal clubsponsors die tijdens een tweede ronde huis-aan-huis worden bezorgd in wat de vierde kern van Vianen zal worden.