•  Luchtduel tussen keeper Bastiaan Spriel en Christiaan van Aalst.
• Luchtduel tussen keeper Bastiaan Spriel en Christiaan van Aalst. Foto: Peter Verbeek

Brederodes tevreden met puntendeling

vianen • In een aantrekkelijke en tot het laatste moment spannende wedstrijd hadden zowel Brederodes als Roda Boys hun sterke momenten. Door individuele fouten van de thuisclub kwamen de bezoekers nog voor rust goed terug van een 2-0 achterstand: 2-2. Na de pauze werd niet meer gescoord.

"We moesten het vandaag doen zonder steunpilaren als Keven Kroeze, Ivo Toxopeus en René de Blok, en vooraf was ik er niet echt gerust op", vertelde Brederodes-trainer Tim van Breukelen.

Tegen een goed en wat aanvallender voetballend Roda Boys was de eerste kans voor de thuisclub. Na een dubbele actie van Kevin Bosch spijkerde Bas Doeland de bal uit de tweede lijn echter op de lat.

In de dertiende minuut kwamen de groengelen op voorsprong. Een voorzet van Bosch kwam via Robbert Bakker voor de voeten van Mike de Groot, die met een droge knal voor 1-0 zorgde. Kort nadat Ruben de Gans, een andere sterkhouder, vijf minuten later moest worden vervangen, was het opnieuw raak. Een voorzet van opnieuw Bosch veroorzaakte zoveel paniek in de Aalster defensie dat Bakker er 2-0 van kon maken.

Linkerspits

Dat was een luxe waar niemand in het Vianense kamp op had durven rekenen. Roda Boys had echter te veel voetballende kwaliteiten om zich daar bij neer te leggen. Met name de razendsnelle linkerspits Nils Loef was een lastpak voor de laatste linie van Brederodes. Hij was het ook die tien minuten voor rust profiteerde van een blunder van Tjerk Heestermans en keeper Bastian Spriel met een mooie lob het nakijken gaf: 2-1. Twee minuten later werd Loef door Spriel van zijn tweede treffer afgehouden. Nadat collega-keeper Geert Verhoeven een kopbal van Bakker knap had verwerkt volgde een counter met centrumspits Christiaan van Aalst als eindstation: 2-2.

In de beginfase van de tweede helft liep Brederodes alleen maar achter zijn tegenstander aan. De thuisclub ging wat compacter voetballen, hield veel spelers achter de bal en kwam achterin heel lang niet in moeilijkheden. Daar stond tegenover dat het Vianense elftal in aanvallend opzicht evenmin tot grote daden kwam. Uiteindelijk zat het venijn in de slotfase. Loef strandde weer eens op goalie Spriel en in blessuretijd verdween een schot van Bakker via de buitenkant van de paal naast het vijandelijke doel. De laatste kans was voor de Aalster verdediger Rick van Enkhuizen, maar hij schoot royaal naast.

"Heel bijzonder dat we, met goede doelpunten, op 2-0 zijn gekomen. Beide ploegen hadden kunnen winnen, maar ik ben vooral blij dat we het op 2-2 hebben kunnen houden", vond van Breukelen. "Volgende week wacht Heukelum, en dan zijn we gelukkig completer dan vandaag." (PV)