Gezocht: verkeersregelaars

vianen • Stichting Verkeersregelaars Evenementen Vianen (SVEV) start in april met een nieuwe opleiding voor verkeersregelaars. Deelname is gratis. De opleiding vindt plaats in het Oosterlicht College in Vianen en duurt twee uur in totaal (inclusief examen).

Stichting Verkeersregelaars Evenementen Vianen (SVEV) heeft tot doel om andere stichtingen, organisaties, verenigingen en andere die een evenement in de gemeente Vianen organiseren te ondersteunen bij de opleiding, examinering en kleden van verkeersregelaars. In het afgelopen jaren zijn verkeersregelaars, die opgeleid zijn door de stichting, ingezet bij onder meer de Oldtimerdag, Koningsdag, Nationale Sleepbootdagen en de Paardenmarkt.

De stichting zoekt nu specifiek naar verkeersregelaars voor de Vrijstad Vianen Loop (zondag 9 april), Koningsdag (donderdag 27 april), de Nationale Sleepbootdagen (woensdag 24 tot en met zaterdag 27 mei) en de Paardenmarkt (woensdag 11 oktober). Bovengenoemde organisaties zoeken mensen, die één of meerdere keren per jaar een organisatie willen helpen om als verkeersregelaar op te treden.

De opleiding tot verkeersregelaar gaat over wet- en regelgeving, inzicht in het verkeer, communicatie en verkeerstekens en -aanwijzingen. Ook is er aandacht voor agressie in het verkeer. Na de opleiding is er direct een digitaal examen. Gediplomeerde verkeersregelaars worden aangesteld door de burgemeester van Vianen en zijn via de gemeente Vianen verzekerd. Belangstellen kunnen zich opgeven via de website van stichting SVEV, dit moet voor donderdag 23 maart. Telefonisch aanmelden kan ook, bij Kees van den Berg via 0347-376730 of Frank 't Hart via 0347-345832.


q www.SVEV.nl