• Erik Zondag is de nieuwe eigenaar van het eetcafé.
• Erik Zondag is de nieuwe eigenaar van het eetcafé. Foto: Janneke Boogaard

Eetcafé De Lekdijk is er voor iedereen

hagestein • Erik Zondag is de nieuwe uitbater van de horecagelegenheid bij de Put van Hagestein. Wat veel mensen niet weten, is dat eetcafé De Lekdijk het hele jaar door open is en zeker niet alleen bedoeld is voor campinggasten.

Het eetcafé ligt weliswaar achter de slagboom op het recreatieterrein, maar is gratis toegankelijk voor gasten die af komen op de koffie met appelgebak, een stevige lunch of een sateetje als avondeten. Hollandse gezelligheid staat centraal bij Erik Zondag. Ook voor een verjaardag, babyshower of ander feestje is hij altijd in. Zondag organiseert ook activiteiten zoals een bingo op 25 maart.

De Vianees genoot zelf in de zomermaanden al van de sfeer op het recreatieterrein sinds hij er een caravan had gekocht. "Maar ik wist eigenlijk niet dat het eetcafé het hele jaar open is en zich ook richt op mensen van buiten de camping. Ik merk dat dat voor veel mensen geldt. Daar wil ik graag verandering in brengen."

Toen Zondag hoorde dat de vorige eigenaar het eetcafé wilde verkopen, hapte hij niet meteen toe, maar het zette hem wel aan het denken. "Ik reed hier elke keer 's ochtends vroeg en 's avonds laat langs, heen en terug naar mijn werk. Op een bepaald moment zag ik voor me dat het hier straks een gezellige drukte zou zijn. Dan zou ik zeker spijt hebben dat ik het niet had geprobeerd. Daar kwam bij dat ik fysiek zwaar werk had, dat de Stadshof dicht gaat en dat er met de bouw van Hoef & Haag een flinke nieuwe doelgroep bij kwam voor het eetcafé."

Zondag friste de tent op met onder meer een nieuw plafond en staat klaar om iedereen welkom te heten. Fietsers kunnen gratis hun e-bike opladen. "Wel even de oplader meenemen", tipt Zondag, "want er zijn zoveel verschillende types." Op de menukaart staat verse friet van aardappels van Nederlandse bodem. Het vlees wordt geleverd door een lokale slager en het boerenbrood past ook helemaal in de Hollandse sfeer.

Op zaterdag 1 april van 19:00 tot 01:00 uur is het officiële openingsfeestje, met Hollandse hits van zanger Ronnie van Bemmel. "Ik benadruk het nog één keer: iedereen is welkom!"