• Floris van Bommel heropent de winkel samen met Rutger Leeuwis.
• Floris van Bommel heropent de winkel samen met Rutger Leeuwis. Foto: Nico van Ganzewinkel

Van Bommel heropent Panterhuis

vianen • Schoenenwinkel Panterhuis aan de Voorstraat in Vianen heeft de afgelopen weken een totale metamorfose ondergaan. Niemand minder dan de succesvolle en creatieve schoenen-ondernemer Floris van Bommel verrichtte zaterdagmiddag de heropening. "Dat hij dat wilde doen is voor ons een grote eer", zegt Panterhuis-eigenaar Rutger Leeuwis.

De laatste verbouwing van het Panterhuis dateert al weer van tien jaar geleden. Toentertijd werd gekozen voor een modern en voornamelijk wit interieur. Dit keer voor een warmere uitstraling, met hout, gietvloer met grijstinten en tapijt. "Het is heel hard nodig om regelmatig je zaak te vernieuwen", zegt Leeuwis. "Je moet de klanten steeds opnieuw inspireren en verrassen. Naast een goede service, goed personeel die veel verstand van zaken heeft hecht de klant veel waarde aan een goed verblijfsklimaat in de winkel. De klant van tegenwoordig wil ook beleving."

In januari is begonnen met de verbouwing en verplaatsing van het magazijn. Naast de opslag (ook voor de andere vestigingen) heeft het Panterhuis een speciale studio ingericht, waar professionele foto's van de ruime collectie schoenen kunnen worden gemaakt voor de webshop (www.panterhuis.nl). "De studio geeft ons de mogelijkheid om de schoenen vanuit alle hoeken met een prima belichting te fotograferen", zegt Rutger Leeuwis.

Op de plaats van het herenmagazijn is nu een fraaie kinderhoek gemaakt, inclusief botsautootje, ballenautomaat en een kleurrijk plafond. Waar voorheen de kinderhoek was gesitueerd is nu een ruime Gabor-hoek gecreëerd: de grootste van Midden-Nederland.

Ook de heren-, dames- en tassenwand zijn groter gemaakt. Bijzonder is ook de spectaculaire verlichting in het plafond, die zorgen voor prachtige sfeerbeelden.

Het openingsfeest werd zaterdagmiddag opgeluisterd door troubadour Frank de Kleer op zijn ukelele en gitaar. Ook verraste hij het publiek met enkele fabelachtige mindfuck goocheltrucs. Frank de Goeij van O'Morrow, het nieuwe Dutch-Irish diner-restaurant, bereidde voor de gasten heerlijke hapjes op de Green Egg.