• Bedrijvenbeurs L'Expo een groot succes.
• Bedrijvenbeurs L'Expo een groot succes. Foto: Peter Verbeek

L'Expo wordt over twee jaar herhaald

lexmond • L'Expo, de eerste Lexmondse bedrijvenbeurs, heeft zich neergezet als een gezellig en laagdrempelig evenement. Afgelopen vrijdag en zaterdag werden pakweg 750 bezoekers verwelkomd die zich er positief over hebben uitgesproken.

Ruim tien jaar geleden organiseerden drie bedrijven aan de Nieuwe Rijksweg voor het eerst een 'open dag': Verkeersschool Elar, Steenplaza Frans de Bruyn en hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk. Het initiatief werd omarmd door de Lexmondse Ondernemers Vereniging (LOV) en groeide geleidelijk uit tot een open bedrijvendag waar ruim twintig ondernemers uit het hele dorp zich presenteerden. Vorig jaar werd in het centrum een overdekt Ondernemersplein gehouden waar acht bedrijven aan meededen. En dat is weer uitgegroeid tot de L'Expo, een professioneel opgezette tweedaagse bedrijvenbeurs die is gehouden in Huis Het Bosch. "We hadden niet gerekend op dertig deelnemers", vertelde Karin Verhoef (Duval Bedrijfsondersteuning), een van de zeven commissieleden die zich bezig hebben gehouden met de voorbereidingen van deze bedrijvenbeurs. "De animo was zo groot dat we zelfs enkele ondernemers teleur hebben moeten stellen."

Twee zalen en de gangen waren gebruikt om alle exposanten een plaatsje te geven. De bezoekers kregen een goede indruk van de geweldige diversiteit aan bedrijven dat is gehuisvest in een betrekkelijk kleine samenleving als Lexmond. "Er is hier inderdaad veel bedrijvigheid", beaamde Verhoef. "Daar komt bij dat de bereidheid om hier aan mee te doen erg groot is. De open bedrijvendag was voorheen erg versnipperd, met een treintje of paard en wagen als verbindend element. Er waren daardoor bedrijven die nauwelijks bezoekers over de vloer kregen. L'Expo is geconcentreerd op één plaats, waardoor alle deelnemers verzekerd zijn van aandacht."

Een van de deelnemers is Peter Mesker, die anderhalf jaar geleden is begonnen met Scootmobiel Actief. "Aan de verkoop van scootmobiels, rollators, drempelaanpassingen en loophulpmiddelen was behoefte in deze regio." Dirk Veenvliet was aanwezig met een groot aantal e-bikes. Hij had contacten met veel gerichte bezoekers en noteerde de nodige bestellingen. "Ik ben hier zeker niet voor niets geweest!"

"Het is maar weer eens gebleken dat de LOV ondernemers verbindt én inspireert. Als eerste reactie hebben alle exposanten een enquêteformulier ingevuld, en de opmerkingen zullen serieus worden behandeld", merkte Verhoef zaterdagmiddag tevreden op.