• Mees Clausing in actie op de reuzenslalom.
• Mees Clausing in actie op de reuzenslalom. Foto: Nico Hortensius

Mees Clausing beste bij reuzenslalom

hagestein • Het 12-jarige Hagesteinse skitalent Mees Clausing is in Sankt Johann-Alpendorf in Oostenrijk Nederlands jeugdkampioen geworden op het onderdeel reuzenslalom. Hij kwam uit in de categorie scholieren 1-heren.

Hij zette donderdag in zijn eerste manche een snelle tijd neer van 56,54 seconde en won in zijn leeftijdscategorie glansrijk. In het overall klassement onder 16 jaar had hij maar 0,21 seconden achterstand op de nummer 3. De tweede run ging het iets minder goed. "Ik heb te voorzichtig geskied en dat heeft tegen me gewerkt", zegt Mees. "Ik moet daar beter mee leren omgaan. Nu was ik achteraf best een beetje boos op mezelf. Al is goud in mijn leeftijdscategorie en een vijfde plek overall onder 16 jaar natuurlijk ook echt mooi."

Het onderdeel slalom verliep minder voortvarend voor het Hagesteinse scholier. Tijdens zijn eerste run maakte hij direct een fout, kon dit niet meer herstellen en daardoor niet finishen "Echt balen! Ik wilde juist graag mijn 'titel' op de slalom van vorig seizoen verdedigen, zeker nu ik in een hogere leeftijdcategorie ski met lange palen en gaan voor de overall prijs in mijn categorie".

De 12 jarige Mees Clausing uit Hagestein doet al jaren actief aan het wedstrijdskiën, eerst op outdoor kunstskibaan Nieuwegein bij Skiteam Nieuwegein. En sinds september 2012 traint hij in de sneeuw samen met zijn skiteam Ski Racing Discovery, een door de skibond (NSkiV) gecertificeerd talententeam.

Mees Clausing heeft zijn NOC*NSF Belofte status. Hij zit op het Oosterlicht College in Vianen, een Olympisch Steunpunt School die extra faciliteiten aan topsporters en sporttalenten biedt.

De Hagesteiner traint wekelijks op maandag en zaterdag op de sneeuwbaan van SnowWorld in Zoetermeer en Landgraaf en gaat daarnaast 15 weken per jaar naar de Oostenrijkse Alpen voor trainingen en om deel te nemen aan nationale en internationale (kinder FIS) wedstrijden. Ook doet hij dagelijks aan sport specifieke fysieke trainingen, samen met zijn begeleidster Jolanda Spruit.