• De eerste kans die Sander Bergshoeff kreeg werd gemist.
• De eerste kans die Sander Bergshoeff kreeg werd gemist. Foto: Peter Verbeek

Everstein houdt HSSC '61 van het lijf

hei- en boeicop • In wat liefkozend de 'Derby der Lage Landen' wordt genoemd heeft SC Everstein zich niet laten verrassen. De kleine maar verdiende 0-1 zege op HSSC '61 zorgde voor wat meer lucht. Toch is er meer sprake van overleven dan van omhoog kijken.

Zeker in het eerste bedrijf drukte SC Everstein zijn stempel op het gebeuren. Hoewel de belangen ook voor HSSC '61 groot waren lieten beide elftallen elkaar voetballen en werd de botte bijl niet gehanteerd. Het veldspel van de roodwitten was verzorgder, terwijl de oranjehemden een wat gelaten indruk maakten. Sander Bergshoeff, gretiger dan de voorbije weken, miste een eerste kansje. Halverwege de eerste helft kreeg HSSC '61 zijn enige kans. De vrijstaande Floris Kool kopte de voorzet van Johan van Es echter royaal over het vijandelijke doel. Tien minuten voor rust even paniek in de defensie van de Heicoppers: een vreemde terugspeelbal van Menno de Keijzer werd door keeper Niek de Vos met moeite gepareerd. Kort voor rust behield Simon van Zante het overzicht. Zijn prachtige steekpass, met de buitenkant schoen, bereikte Sander Bergshoeff die De Vos met een tegendraads schot in de korte hoek het nakijken gaf: 0-1.

Schoonheid

In de eerste tien minuten na de thee deden zich over en weer wat kansen voor. De beste was voor de thuisclub die, ondanks het uitvallen van aanvalsleider Floris Kool, steeds sterker werd. De goed ingevallen Frank de Goeij bracht Arwin van Soest in stelling, maar diens kiezelharde schot stierf in schoonheid op de lat. Namens de gasten schoot Van Zante de bal in handen van de sluitpost van HSSC '61. Op inzet kwam de thuisclub nog dicht bij een punt, terwijl ook SC Everstein goede kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Guillermo Ooft produceerde tot twee keer toe echter niet meer dan een tam rollertje. Zeven minuten voor tijd behoedde Sander Bergshoeff zijn elftal, met een uitstekend blok, voor de gelijkmaker.

Op slag van tijd kreeg HSSC '61 een laatste gelegenheid, maar helaas. Trainer Peter de Vaal: "Voor ons een belangrijke, maar ook een verdiende overwinning. Voor rust controleerden we de wedstrijd en waren de beste kansen voor SC Everstein. Floris Kool is een geweldige spits, maar wij wisten hoe we hem af moesten stoppen. Nadat hij was vervangen ging HSSC '61 anders voetballen, en daar hadden wij veel moeilijker mee dan ik had gedacht."