• Vlak voor rust miste Rick van Leijenhorst een vrije kans.
• Vlak voor rust miste Rick van Leijenhorst een vrije kans. Foto: Peter Verbeek

Brederodes stort na rust in elkaar

schalkwijk • Voor Brederodes (zondag) eindigde het duel tegen Schalkwijk in mineur. De groengelen maakten voor rust de dienst uit maar verzuimden te scoren.

In de tweede helft tapte de thuisclub uit een heel ander vaatje, en werden de gasten rigoureus over de rand van het ravijn geduwd: 5-0.

Veldoverwicht

Met de wind in de rug had Brederodes voor de pauze een groot veldoverwicht. De thuisclub etaleerde zich als een pover elftal dat amper over de middenlijn kwam en in de snelle rechterspits Jor de Kruijf zijn enige smaakmaker had. Bij de gasten, met Dean Brookman als motor op het middenveld, draaide het lekker. Na ruim een kwartier kreeg Rick van Leijenhorst zijn eerste kans, maar hij joeg de bal over de lat. Kevin van Baarlen had pech met een heel ver schot dat een decimetertje over het doel verdween. Pal daarna mikte ook Van Leijenhorst iets te hoog. Later werd dezelfde speler in vrije stelling gebracht, maar strandde hij op doelman Beau Sluyk.

Controle

Met de straffe wind in de rug voetbalde Schalkwijk na rust veel aanvallender. Het spel van Brederodes werd onrustiger maar tot diep in de tweede helft had het elftal controle op het duel. Een vrije trap die, gedragen door de wind, in de zeventigste minuut in de kruising zeilde, gooide roet in het eten: 1-0. Kort daarna pakte de gefrustreerde Farid Armghar twee domme gele kaarten achter elkaar. Dat was het échte breekpunt.

Schalkwijk begon te swingen en denderde in het laatste kwartier naar een veel te hoog uitgevallen 5-0 zege.