• Marleen van Es van de Rabobank met Janine Sporrel, omringd door leerlingen van de Egbertusschool.
• Marleen van Es van de Rabobank met Janine Sporrel, omringd door leerlingen van de Egbertusschool. Foto: Nico van Ganzewinkel

Steun voor Vrijstad Vianen Loop

vianen • De Vrijstad Vianen Loop, het eerste hardloopevenement van Vianen, heeft duizend euro ontvangen van het Coöperatiefonds van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Vianen krijgt zondag 9 april haar eerste hardloopevenement: de Fit-ing Vrijstad Vianen Loop. De loop bestaat uit een vijf kilometer en een tien kilometer - onderverdeeld in een heren- en een damesklassement. Er kunnen zich voor iedere afstand maximaal vijfhonderd lopers inschrijven. Ook is er een Kids Run, kinderen uit de groepen 3 en 4 kunnen zich wagen aan één kilometer, de oudere basisschoolleerlingen kunnen meedoen aan de twee kilometer. Ter promotie van de Kids Run kregen diverse basisschoolleerlingen uit Vianen een clinic hardlopen aangeboden tijdens de gymles. Deze kinderen konden zich vervolgens ook opgeven voor vijf hardlooplessen voor vijf euro bij stichting Vrijstad Vianen Loop, in samenwerking met Sportservice Vianen. De start van de Vrijstad Vianen Loop is in april te vinden bij Sportcentrum Helsdingen, de lopers finishen op de Voorstraat. Het hardloopevenement is een idee van Janine Sporrel van Fit-ing, zij is de drijvende kracht achter de organiserende stichting Vrijstad Vianen Loop op. Deze stichting heeft als doel om de inwoners van Vianen meer in beweging te krijgen. De Vrijstad Vianen Loop is de eerste activiteit van de stichting.

Activiteiten

De stichting Vrijstad Vianen Loop wil in de toekomst meer beweegactiviteiten en bewustwordingsprogramma's organiseren. Op die manier levert de stichting een bijdrage aan het bevorderen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid en het welzijn van inwoners van de gemeente Vianen. Janine Sporrel: "Bewegen zorgt ervoor dat mensen zich fitter en prettiger gaan voelen. Het heeft ook een preventieve werking wat ten goede komt aan het maatschappelijk belang. Ook zorgt bewegen voor verbinding en geeft het plezier."

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden vindt het belangrijk om te investeren in haar omgeving. Dit doet ze door via het Coöperatiefonds een deel van de winst terug te geven aan lokale projecten en initiatieven, zoals stichting Vrijstad Vianen Loop.

Mensen die willen meedoen aan de Vrijstad Vianen Loop, kunnen zich nog inschrijven via de website. Hier is ook meer informatie over de deelnamekosten te vinden. Ook vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden, zijn nog welkom. Ouders die hun kind willen opgeven voor een cursus hardlopen, kunnen terecht bij Sportservice Vianen via 0347-778788.


q www.vrijstadvianenloop.nl