Sfeer bij volleybaldames Servia opperbest

vianen • De volleybaldames van Servia kijken nu al uit naar hte volgend seizoen. Het team staat fier aan kop en promotie naar de eerste klasse komt steeds dichterbij.

Servia heeft na zestien gespeelde wedstrijd maar liefst 19 punten voorsprong op concurrent Vives 4 (66 om 47). Met nog zes wedstrijden te spelen is het kampioenschap dus bijna een feit. Afgelopen maandagavond in de kwartfinale van de bekercompetitie mochten de dames al even proeven van het niveau in de eerste klasse tegen Taurus 3. En dat smaakte naar meer. "De bekerwedstrijd werd weliswaar verloren met 3-1, maar wat was het fijn spelen tegen een eerste klasse team", zegt Tamara de Zwart.

De sfeer zat er meteen goed in. Iets wat de dames hadden meegenomen van de afgelopen competitiewedstrijd tegen VC Houten. "Het was geen topwedstrijd qua niveau, maar Servia deed met enthousiasme wat haalbaar was en dat was genoeg." De tegenstander uit Houten werd met 0-4 verslagen (18-25, 15-25, 21-25,23-25).

Het enthousiasme was dus ook te zien tijdens de bekerwedstrijd op maandagavond. En dit gaf meteen resultaat. De 'Viaanse dames pakten de eerste set: 22-25. De tweede en derde set gingen weliswaar verloren, maar niet zonder slag of stoot (25-20, 25-23). De Zwart: "Wat een leuk spel speelde Taurus 3. Servia reageerde hier goed op en liet zien dat zij echt de tweede klasse ontgroeid is. Wat een spel werd er met vlagen getoond."

Hoewel Taurus uiteindelijk de betere was, mede door slimme (irritante) prikballen van de spelverdeelster, kon Servia terugkijken op een geweldige wedstrijd. "Spijtig is wel dat de dames nu uit de bekercompetitie zijn, maar het gaf de dames veel energie om zo op niveau te spelen. Hopelijk behouden de dames deze energie om ver voor het einde van de competitie kampioen te worden."

Programma

Op zaterdag 4 maart staat de volgende wedstrijd op het programma. In sporthal Helsdingen wordt gespeeld tegen Switch 4, de nummer op de ranglijst.