• Leerlingen en meester Otto Lieftinck samen met enkele teamleden van Team Vianen Boppe.
• Leerlingen en meester Otto Lieftinck samen met enkele teamleden van Team Vianen Boppe. Foto: aangeleverd

Valentijnsdiner voor Alpe d'HuZes

vianen • Alpe d'HuZes-team 'Team Vianen Boppe' heeft vorige week dinsdag een valentijnsdiner georganiseerd. Opbrengst: bijna duizend euro.

Sylvie de Jong, dochter van Martin en Petra de Jong, krijgt eind mei een week vrijaf van school om met haar ouders en het team mee te gaan naar het Alpe d'Huzes-evenement in de Franse Alpen. Haar leraar van het Oosterlicht College in Vianen, Otto Lieftinck, vond wel dat daar iets tegenover moest staan. Zo ontstond het idee om een valentijnsdiner te organiseren. Samen met een zestal leerlingen, waaronder Sylvie, enkele teamleden en meester Lieftinck werd er een fantastisch diner opgediend in het Oosterlicht College.

De gasten konden tegen vergoeding aanschuiven. Er werd in totaal 960 euro opgehaald met dit valentijnsdiner. De opbrengst van het diner is voor het goede doel: onderzoek naar de bestrijding van kanker door KWF kankerbestrijding.

Op donderdag 1 juni zal het elfkoppige Alpe d'Huzes-team Team Vianen Boppe deelnemen aan het evenement. Het team bestaat uit: Adri Kloetstra, Alex den Hartog, Dick Luiten, Edwin Huis in 't Veld, Hans de Goeij, Jacques Matton, Lonneke van Putten, Noël Distelbrink, Petra de Jong, Pien Schouten en Stephan Gunnink. Mensen kunnen via de teampagina van Team Vianen Boppe op de website van Alpe d'HuZes de deelname steunen. Team Vianen Boppe wil ruim 27.000 euro ophalen. De teller staat nu op ruim zestienduizend.

q deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamvianenboppe