• Rick van Leijenhorst legt aan voor de winnende treffer.
• Rick van Leijenhorst legt aan voor de winnende treffer. Foto: Peter Verbeek

Brederodes (zon) klimt uit het dal

vianen • Met een spelersgroep, waarvan er tenminste zes niet eerder in aanraking zijn geweest met een scheerapparaat, behaalde Brederodes zijn tweede zege op een rij. Hoograven werd het kind van de rekening: 1-0.

De thuisclub was er snel achter dat de Utrechtse verdediging kwetsbaar was. Binnen tien minuten misten Kevin van Baarlen en Dean Brookman goede kansen om de score te openen. Hoograven zocht zijn heil in de counter en steunde daarbij uitsluitend op de kwaliteiten van de snelle en getructe Oualid Charki.

De gasten lieten veel ruimte tussen hun laatste linie en het middenveld. Brookman was daardoor bijna steeds aanspeelbaar om vervolgens zijn spitsen te bedienen.

Kort nadat Van Baarlen de bal op de kruising had geprikt bekroonde Rick van Leijenhorst een individuele actie met een schuiver in het hoekje van het Utrechtse doel: 1-0. De defensie van Hoograven was zo zwak dat het een klein wondertje was dat het daar bij bleef.

Touwtjes uit handen

Na de thee gaf Brederodes de touwtjes een beetje uit handen. Hoograven kon daar echter munt uit slaan. Vanaf de twintigste minuut voerden de groengelen weer de regie. Van Leijenhorst prikte de bal op de buitenkant van de paal terwijl ook een inzet van Brookman door de paal werd gekeerd.

In de slotfase kreeg Van Leijenhorst twee kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar hij miste de rust om de bal de juiste richting te geven.