• Een VVAC-verdediger zet Thimo Beunis de voet dwars.
• Een VVAC-verdediger zet Thimo Beunis de voet dwars. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein in nopjes na magere zege

everdingen • Zowel SC Everstein als VVAC, de nummers voorlaatst en laatst, waren alleen gebaat bij een overwinning. Hoewel de thuisclub daar, op grond van het spel en de kansen, het meeste aanspraak op maakte viel de beslissende treffer pas een kwartier voor tijd: 1-0. Hoewel er nog heel wat wedstrijden op de rol heeft SC Everstein het gevaar van directe degradatie afgewend.

De verwachting was dat beide elftallen het vuur uit de sloffen zouden lopen. Daar was echter geen sprake van, zeker niet in het eerste uur. Het degradatieduel verliep in beste harmonie en had veel weg van een pretentieloos zomeravondpartijtje. SC Everstein en VVAC lieten elkaar lekker ballen, gingen de duels niet echt aan, en legden een statisch en inspiratieloos spelletje op de mat waar niemand warm van werd.

Veldoverwicht

Het eerste kansje was, al na drie minuten, voor de Ottolanders. Bob van Oosterhout schoot de voorzet van rechts echter royaal voorlangs. SC Everstein maakte goed gebruik van de breedte van het veld, had een veldoverwicht en was dreigender. Na voorbereidende acties van Robbie de Roos en Jently Lemmer roste de vrijstaande Sander Bergshoeff de bal in de zesde minuut naast het doel.

De gasten hadden in Wouter Romeijn een aanvoerder die sterk in de duels was. De jeugdige Jelle de Wit hield Simon van Zante aan de ketting door hem nagenoeg geen ruimte te geven en VVAC was alert op foutjes van SC Everstein. Meer dan een schot van Tom den Besten, dat het doel van de thuisclub ruimschoots miste, leverde dat echter niet op. De roodwitten hadden de wedstrijd al voor rust moeten beslissen. De Roos, Lemmer en Van Zante kregen dotten van kansen, maar de in blakende vorm verkerende keeper Mathijs de Hoop hield de hekkensluiter op de been.

Na rust bleef SC Everstein er meer energie in steken dan VVAC om eindelijk op voorsprong te komen, maar het niveau van de eerste drie kwartier werd niet gehaald. De gasten speelden de tweede viool en konden alleen verdedigend een vuistje maken; niet door een bijdrage te leveren aan de opbouw, maar uitsluitend door tegen te houden. Zodoende kabbelde de wedstrijd voort maar bleef het spannend. Een kwartier voor tijd viel het doek voor VVAC. Een hoekschop van Sander Bergshoeff viel over de voorste verdediger en werd in een mêlee van spelers ingekopt door Rick Fierens: 1-0. Met Jesse de Bruin en Romeijn als gangmakers boorde VVAC zijn laatste krachten aan, maar dat was vergeefse moeite. In blessuretijd voorkwam de weergaloze goalie De Hoop dat Van Zante, op aangeven van Guillermo Ooft, de voorsprong van SC Everstein verdubbelde.