• Katinka Polderman in 'Polderman tiert welig'.
• Katinka Polderman in 'Polderman tiert welig'. Foto: Jaap Reedijk

Katinka Polderman in Vianen

vianen • Cabaretière Katinka Polderman staat vrijdag 24 februari met haar programma 'Polderman tiert welig' op de planken van theater De Stadshof in Vianen.

Polderman noemt zichzelf "één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters". Maar ze heeft toch al vier voorstellingen op haar naam staan die zich kenmerken door een vrolijk cynisme, subtiele lompheid en hilarische oneliners. 'Polderman tiert welig' is haar vijfde programma, deze moest aanvankelijk een jaar worden uitgesteld vanwege haar zwangerschap. Ze vertelt in de show dan ook over haar kersverse moederschap.

De Telegraaf gaf de voorstelling drieënhalve ster, de krant is vooral fan van de liedjes van Polderman: "Verder laat zij zien nog altijd over de haar zo kenmerkende onderkoelde humor te beschikken. Haar liedjes blijven echter haar sterkste troef. 'Polderman tiert welig' is een prettig allegaartje geworden, waar het fijn toeven is. Katinka Polderman is ook mét kind nog steeds erg leuk." NRC Handelsblad deelde drie sterren uit, ook deze krant roemt haar muzikale capaciteiten. "De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen en ze schreef dan ook weer lenig verwoorde songs. (…) Behalve gitaar en ukelele bespeelt Polderman een omnichord, waarmee ze een geëngageerde smartlap over vluchtelingen vertolkt (...)."

De voorstelling 'Polderman tiert welig' begint vrijdag om 20:15 uur. Tickets kosten vijftien euro en zijn verkrijgbaar via de website van theater De Stadshof.


q www.destadshofvianen.nl