• Alle kinderen deden mee aan de schoolmusical, dus ook de allerkleinsten.
• Alle kinderen deden mee aan de schoolmusical, dus ook de allerkleinsten. Foto: Nico van Ganzewinkel

Musical Tijl Uilenspiegel een groot succes

'We voelen ons als school erg rijk'

vianen • De musical met als titel 'Feest van kleur' vertelde het verhaal van het Land van Grijs. Omdat de bewoners van dit land hun grijze omgeving toch een beetje saai vinden, gaan ze op bezoek bij andere landen. Intern begeleider van de Tijl Uilenspiegelschool, Margo van der Velden vertelt: "Ze komen zo in het Land van Goud, waar iedereen ontzettend rijk is. In het Land van Geel, waar de zon altijd schijnt. En in het Land van Groen, waar iedereen altijd gezond eet." En bij ieder land denken de bewoners van het Land van Grijs: leuk, maar wel een beetje eentonig. "In het Land van Groen mag je bijvoorbeeld nooit een patatje eten." Aan het einde van het verhaal neemt het Land van Grijs uit ieder bezocht land een cadeautje mee voor hun koningin en volgt er een kleurrijk slot.

Meedoen

Bijzonder aan de opvoering: alle honderd leerlingen én de leerkrachten werkten mee aan deze schoolmusical. De afgelopen weken werd er tijdens de creatieve woensdagmiddagen op de Tijl Uilenspiegel - ateliers genoemd - door alle leerlingen hard gewerkt. Overal in de school is geacteerd, zijn liedjes gezongen en decors geschilderd.

Het multiculturele verhaal - in ieder land zit iets moois en leerzaams - sluit aan bij wat de Tijl Uilenspiegelschool zelf ook is en wil zijn: een multiculturele school. Van der Velden vertelt: "Wij willen erg graag uitstralen dat bij ons iedereen welkom is. We hebben kinderen overal vandaan, van Polen tot de Nederlandse Antillen. Dat maakt dat we ons als school erg rijk voelen. En ik kan niet anders zeggen dat de sfeer woensdagavond heel fijn was, heel bijzonder wel."

Tijdens de opvoering is ook een film gemaakt. De kinderen hebben deze later in hun groepen teruggekeken. "De kinderen waren er trots op hun eigen prestaties", vertelt leerkracht Leonie Scholman. "Ze hebben ontzettend genoten." De Tijl Uilenspiegelschool wil vanaf nu graag elk jaar een schoolmusical opvoeren.


Janneke Kok