• De kopbal van Tjerk Heestermans verdwijnt naast het GJS-doel.
• De kopbal van Tjerk Heestermans verdwijnt naast het GJS-doel. Foto: Peter Verbeek

Vianezen verliezen met 0-1 van GJS

Vroege goal doet Brederodes de das om

vianen • Afgelopen zaterdag bakten de groengelen er op sportpark Blankensteijn voor rust niet veel van. Na de thee slaagden de ontketende thuisclub er tegen GJS niet in de vroeg opgelopen 0-1 achterstand ongedaan te maken.

Bij de gasten haakte Louis Damen af tijdens de warming-up waardoor bankspeler Ynzo Calor alsnog een basisplaats kreeg. De spits maakte dat vertrouwen volledig waar. Mede doordat Brederodes-keeper Bastian Spriel een te afwachtende houding aan nam kopte hij een voorzet van Niels Hofman al in de tweede minuut keurig in de touwen: 0-1.

Brederodes herstelde zich pas na een kwartiertje van die domper. De thuisclub werd sterker, won meer duels en kreeg een licht veldoverwicht. Brederodes, dat achterin de geschorste Ruben de Gans en Bowan de Bruin miste, gaf veel ruimte weg en de beste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Calor miste kort achter elkaar twee behoorlijke kansen. Halverwege de eerste helft werd de doorgebroken Mike de Groot van achteren neergelegd door Joey van der Wal. Arbiter Dee trok de rode kaart maar kwam daar, na overleg met de grensrechter van de gasten die voorheen buitenspel had geconstateerd, op terug. Het onrustig voetballende Brederodes, met te veel spelers die hun niveau niet haalden, bofte dat gasten uit Dalem bar slordig omgingen met de kansen.

Stabiele defensie

In de tweede helft gaf Brederodes vanaf het beginsignaal gas. GJS moest achteruit, maar de stabiele defensie raakte nooit in paniek en schroomde evenmin de slof onder de bal te zetten als de situatie daar om vroeg. Op het kwartier kwam de thuisclub tot zijn beste aanval. De voorzet van de tegenvallende Kevin Bos werd door Kevin Kroeze op René de Blok gespeeld. Die had daar niet meer gerekend en gleed daardoor een fractie te laat naar de bal. Nadat Coral zijn derde grote kans om zeep had geholpen zag hij zijn ervaren keeper Raymon de Haan een pegel van Bas Doeland uit de kruising ranselen. Dat was pech voor Brederodes dat een gelijkspel méér dan verdiend had. Brederodes-trainer Tim van Breukelen vond dat zijn elftal zich zelf te kort had gedaan. "Voor rust voetbalden we als een kip zonder kop. We waren niet vanaf de eerste minuut bij de les, speelden te onrustig en hadden te veel zwakke pionnen om het GJS lastig te maken. De tweede helft zag er veel beter uit maar als het doelpunt niet wil vallen schiet je daar niets mee op."