• Jeugdturnster Yvy van Bruggen.
• Jeugdturnster Yvy van Bruggen. Foto: Ramon Oost

Succesvol weekend voor turnsters DOS

amsterdam/vianen • Tijdens de laatste regionale kwalificatie in de 3e divisie hebben turnsters van G.V. DOS Vianen afgelopen weekend tickets in de wacht gesleept voor landelijke- en districtswedstrijden.

Ivy van Bruggen turnde bij de junioren, niveau D wederom een stabiele wedstrijd. Mede door de hoogste score op brug wist ze de 2e plaats op te eisen. Clubgenootje Jolijn veroverde in deze categorie het brons.

Jeugdturnster Noa Kramer was in haar niveau ook het beste op brug. Ze liet helaas teveel punten liggen op het onderdeel vloer waardoor een top-3 klassering er niet in zat. Haar 5e plaats werd echter nog wel beloond met een medaille.

Senioren

De Viaanse vereniging kwam bij de senioren, supplement C in actie met een grote groep van negen turnsters. De eindresultaten waren boven verwachting.

Eva Bax, Margot de Boer, Danique en Anissa Meijdam kwalificeerden zich voor de landelijke halve finale en voor het districtskampioenschap.

Ook voor Elvira van Houwelingen, Jessica van Toorn en Noémi Meijdam is het seizoen nog niet voorbij. Zij mogen ook deelnemen aan de districtsfinale.

1e divisie

Juniore Ivon Verkroost, uitkomend in de 1e divisie turnde zaterdag haar eerste individuele wedstrijd. Ze kwam op alle toestellen goed voor de dag en ondanks een val van de balk met de salto werd ze in dit hoge niveau knap 6e.