• Bloemen voor de scheidende Zonnebloem-medewerkers
• Bloemen voor de scheidende Zonnebloem-medewerkers Foto: Nico van Ganzewinkel

Attentie bij afscheid De Zonnebloem

vianen • "Een aderlating." Zo omschreef burgemeester Wim Groeneweg het feit dat vrijwilligers Thea Peters, Toos van Doorn en Hennie Verkijk na vele jaren afscheid nemen van De Zonnebloem Vianen.

Thea en Toos zijn beiden onlangs nog verblijd met een Koninklijke onderscheiding. Tja, en dan kun je als gemeente geen officiële lokale onderscheiding meer uitreiken. Geen Viaanse Noot dus.

Het bestuur had bedacht dat een goede tweede keus op het wensenlijstje van de drie, ongetwijfeld was, dat de burgemeester zelf in vol ornaat bij het afscheid in De Prenter aanwezig zou zijn. Gezien hun stralende gezichten bleek dit een schot in de roos. Groeneweg hield een mooie, persoonlijke toespraak. Ze waren hierdoor erg verrast. Hij ga de twee vrouwen een mooie broche en Hennie een erespeldje van De Zonnebloem.

Bij de officiële plechtigheid werd verder een mooi en toepasselijk gedicht voorgelezen van Phil Bosman met de titel 'Parkeren in de zon'.

Mevrouw Peters-Quax was de afgelopen twintig jaar afdelingsvoorzitter en vanaf 1987 algemeen bestuurslid van de Stichting Welzijn Ouderen. Zij had (nadat het algemeen bestuur werd opgeheven) tot januari 2015 een plaats in de Raad van Advies van Stichting Welzijn Vianen. Mevrouw Van Doorn-Van de Laar is al vanaf 1981 actief voor vereniging De Zonnebloem, al die jaren als 'hoofd bezoekwerk'. Ook was zij lid van het Gehandicapten Overleg Vianen. De dames organiseerden samen, naast deze activiteiten, ook een jaarlijkse vakantieweek voor 20 mensen met een licht lichamelijke beperking. Een initiatief dat altijd erg gewaardeerd is.